4-0-seger mot Thai All Stars

Bild till nyheten 4-0-seger mot Thai All Stars
Det blev en lyckad ''One Night in Bangkok'' för Liverpool under försäsongspremiären mot Thai All Stars i eftermiddag. Laget vann med 4-0 efter mål av Lazar Markovic, Mamadou Sakho, Adam Lallana och Divock Origi.

Liverpool sparkade igång sommarens första träningsmatch med följande lag: Bogdan, Gomez, Toure (kapten), Sakho, Wisdom, Lucas, Rossiter, Teixeira, Markovic, Ings, Lambert.

Första halvlek började i ett bra tempo från båda lagen och det dröjde inte länge innan Liverpool tog ledningen.

Lazar Markovic satte 1-0 för Liverpool i den tredje minuten. Joao Carlos Teixeira dansade förbi Thailand-försvaret, slog igenom bollen till en löpande Markovic som rundade målvakten och rullade in ledningsmålet i bortre.

''The Reds'' var nära att utöka till 2-0 i den 23:e minuten. Lucas Leiva sprang igenom, slog bollen snett-inåt-bakåt och Danny Ings avslutade rakt på Thailand-keepern Warut Makemusik. Returen gick rakt ut och Teixeira sköt återigen bollen på målvakten som tippade vidare till hörna.

På kommande hörnsparken dundrade Ings in 2-0-målet - men huvuddomaren dömde bort. Mamadou Sakho satsade hårt mot Thailand-målvakten vilket var anledningen till rättskiparens beslut och Ings får vänta på det första målet i den röda tröjan.

Men Sakho nickade till slut in Liverpools andra mål ett par minuter innan halvtidsvilan. En hörna från Teixeira hittade fram till en fristående Sakho som kraftfullt skickade in gästernas andra balja för dagen.

Spelare som Lazar Markovic och Joao Carlos Teixeira skapade det mesta för Liverpool i anfallsväg. Nyförvärven Joe Gomez och Danny Ings hade också fina intentioner och löpningar. Keepern Adam Bogdan behövde mer eller mindre inte göra en enda räddning på 45 minuter mot ett väldigt blekt Thai All Stars.

Liverpools laguppställning under andra halvleken: Mignolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Maguire, Allen, Henderson (kapten), Milner, Ibe, Lallana, Origi.

Andra halvleken startade med ett enormt skyfall och inslag av åska i runt omkring 30 grader.

Trots väderförhållandena skapade Liverpool chans efter chans. Fem minuter in i andra halvlek slog klubbens nye lagkapten, Jordan Henderson, en rabonapassning fram till Adam Lallana som tog emot och satte 3-0.

Divock Origi skrev på för Liverpool redan den gångna sommaren men Liverpool blev överens med belgarens före detta klubb, Lille, att spelaren skulle spendera fjolåret på lån i Frankrike.

I eftermiddags fick 20-åringen sin efterlängtade debutmatch i Liverpool och var ständigt inblandad i farligheter framför motståndarmålet. Origi träffade stolpen efter 60 minuters spel sedan han väggspelat med Adam Lallana och avslutat. Minuter senare träffade Divock Origi stolpen på nytt.

Joe Allen fick matchens första - och enda - kort i den 77:e minuten efter en tackling på Tana Chanabut.

Med tio minuter kvar lugnade sig det tropiska ösregnet men kvar på planen var ungefär halva Atlanten. Debutanten Nathaniel Clyne kunde haft en bättre kant att börja på då matchbollen knappt gick att förflytta emellanåt på grund av regnet.

Origi, som var väldigt involverad i andra halvleken, nickade in 4-0 för Liverpool med fem minuter kvar. Stenhård nick på Hendersons hörnspark.

Liverpool vann säsongens första träningsmatch med 4-0 inför 20 000 åskådare på Rajamangala Stadium. Nästa försäsongsmatch går av stapeln på fredagmorgon när klubben reser vidare till Australien för att möta Brisbane Roar klockan 10:45. Matchen direktsänds på LFC TV GO.