"Som ett lejon som inte blivit matat"

Bild till nyheten "Som ett lejon som inte blivit matat"
Efter en tung säsongsöppning har Mamadou Sakho tagit för sig när chansen uppdagat sig. Och nu jämför han sig själv med något mycket majestätiskt.

Det var en hel del ögonbryn som höjdes när rykten började spridas ut att 25-årige Mamadou Sakho hade blivit erbjuden ett långtidskontrakt av Liverpool. 

Samtidigt var det minst sagt blandade prestationer av Dejan Lovren och Martin Skrtel som ansågs vara före i rangordningen, enligt dåvarande managern Brendan Rodgers. 

Men Sakho kritade på ett nytt kontrakt och har sedan dess startat alla Premier League-matcher, efter att ha suttit på bänken i alla matcherna innan dess. 

Den franska landslagsmittbacken har nu öppnat upp sig till fransk media om den tuffa öppningen av säsongen för honom.

"Låt mig säga att jag kände mig som ett lejon i en bur som inte hade blivit matat. Men när buren öppnades, så röt den till", berättar Sakho till L'Equipe.

Den franska tidningen påpekar dock att "ett utsläppt lejon" kanske kan visa lite för mycket passion och ha större chans att dra på sig skador, men Sakho verkar ha koll på det mesta.

"Mycket möjligt, men jag har en personlig tränare, en dietist hemma samt en fysioterapeut. 

Det ser äntligen ljust ut för fransmannen, som dessutom blivit uppkallad till franska landslaget igen efter en kort tids frånvaro. Men Sakho själv har lite annat folk att tacka den senaste tiden - och inte vem som helst.

"Stevie brukar skicka lite sms till mig och efter Bordeaux-matchen fick jag ett sms från honom. Han skrev; "Fortsätt att kämpa på likadant, jag är stolt över dig", berättar mittbacken.

Liverpool presenterar snart en ny tränare och det återstår att se om Sakho lyckas behålla sin plats i laget. 

En sak är dock säkert - lejonet är ute ur buren och är där för att stanna.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer