"Jag är stolt scouser"

Bild till nyheten "Jag är stolt scouser"
Han är född på samma BB som John Lennon, har både svenskt och brittiskt pass och hävdar bestämt att han var lite delaktig i den senaste ligatiteln 1990 eftersom han låg i pappa Glenns pung... Möt supporterklubbens nye ordförande ANTON HYSÉN.

Vi öppnar med en klassisk sportfråga: Hur känns det? (att bli vald till ordförande i LFC Supporters Club Sweden?)

”Svinkul! En ära. Jag har ju varit medlem i flera år och följt med i det som skrivs på lfc.nu, så det ska bli riktigt kul att få vara lite mer delaktig och försöka locka fler medlemmar att gå med. Jag tycker att vi borde kunna vara betydligt fler än 4000 betalande medlemmar.” 

”Jag kommer även att skriva och tycka till lite och så hoppas jag få delta på några träffar och supporterresor och träffa andra fans.”

Du föddes på Liverpool Materninty Hospital på Oxford Street den 13 december 1990. Born scouser alltså! Vad betyder det för dig? 

”Mamma brukar säga att jag är född på samma ställe som John Lennon och hur häftigt är inte det? Jag är förstås otroligt stolt över att vara scouser. Liverpool rinner i mina ådror. Jag älskar att återvända dit och jag har också skaffat mig många vänner i staden. Jag skulle lätt kunna flytta tillbaka och bo där, om jag bara visste vad jag skulle göra.” 

"Jag älskar laget, människorna, humorn, staden, dialekten… dessutom har jag ett brittiskt pass.”

Så när Sverge möter England…? 

”Då håller jag på England!”

Har du några minnen från tiden då pappa Glenn spelade med Liverpool (1989-92) och blev förste svensk att vinna ligan säsongen 1989/90? 

”Nej, jag var ju för liten. Däremot kan jag få otroliga deja vu-känslor när jag går omkring på gatorna. Det känns som hemma, liksom.”

Det var aldrig någon tvekan att du skulle bli Liverpoolsupporter? 

”Nej, har aldrig funnits något annat alternativ. Minns också hur jag som liten kunde sitta i timmar och titta på pappas gamla matcher på VHS.”

Ditt tidigaste Liverpoolminne? 

”Det måste vara någon gång när jag var nio-tio år och upptäckte Steven Gerrard. Han har alltid varit min stora favorit. Jamie Carragher är en annan jag har beundrat, för sin otroliga inställning och enorma lojalitet mot klubben.”

Hur skulle du vilja summera den gångna säsongen? 

”Det var jävligt jobbigt att förlora två cupfinaler, speciellt den senaste mot Sevilla. Det gjorde så jävla ont att se laget klappa ihop på det där sättet! Men samtidigt kan man inte vara alltför negativ heller. Jürgen Klopp har gjort ett otroligt jobb på bara sju-åtta månader och lyckats lyfta hela truppen. Nu måste han få köpa in några egna spelare i sommar och sätta sin egen prägel på laget.” 

”Jag gillar Klopp och spelsystemet med hög press, det är otroligt effektivt när det fungerar.”

Hur bör vi förstärka i sommar? 

”En ny vänsterback måste in, definitivt. Alberto Moreno håller inte måttet, han kan ju inte försvara! Sedan tycker jag att Klopp ska satsa på att köpa in en renodlad ytter och en pålitlig anfallare, eftersom vi inte kan lita på att Sturridge ska hålla ihop."

"Vi skulle nog förresten behöva en central mittfältare också och en till mittback. Ja, vi behöver förstärka på alla lagdelar.”

Tycker du att truppen är tillräckligt talangfull? 

”Absolut, det vimlar ju av talanger! Divock Origi kan bli hur bra som helst, Sheyi Ojo är otroligt lovande och jag gillar även Cameron Brannagan och Kevin Stewart. Däremot vet jag inte vad som har hänt med Jordon Ibe, som skulle axla Sterlings mantel. Han bara försvann och verkar ha stannat upp i utvecklingen. Vi får hoppas att det lossnar där, för han har allt.” 

”Sedan har vi ju Emre Can, som borde kunna utvecklas ytterligare. Ett framtida kaptenämne. Nye Marko Grujic från Röda Stjärnan ska också bli spännande att följa.”

Nästa säsong har vi inget Europaspel att tänka på och kan satsa för fullt på ligan. Vad är realistiskt att hoppas på 2016/17? 

”En klubb som Liverpool måste alltid sikta på topp 4, minst!”

Din egen fotbollskarriär då, har du lagt av? 

”Nej, jag älskar fotboll och skulle kunna spela för jämnan. Men nu har jag en massa andra uppdrag och har valt att ta sabbatsår. Jag håller igång och kör lite träningspass med Torslanda IK och så varvar jag med gym.” 

"Drömmen är att kunna återuppta fotbollen nästa år."

OK, varmt välkommen i supporterklubbens styrelse – och ha en skön sommar! 

”Tack, det känns skitkul och inspirerande."

Psssst! Förnya/registrera ditt medlemskap här: https://www.samdodds.com/sv-se/c/0/61


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer