Lånekollen: Succé för Kent

Bild till nyheten Lånekollen: Succé för Kent
Så här gick det för våra 10 utlånade spelare den gångna helgen.

19-årige yttern Ryan Kent har fått en rivstart i Championship-laget Barnsley och sköt han dessutom sitt första mål för klubben mot lokalrivalen Rotherham United.

En riktig mörsare var det också – kolla videoklippet nedan.

Kent spelade samtliga 90 minuter i 4-0-segern.

Målvakten Danny Ward hade också en härlig eftermiddag då hans Huddersfield Town lyckades hemmabesegra Wolverhampton med 1-0 i Championship.

Walesaren var enligt rapporterna säkerheten själv och gjorde en matchavgörande räddning på övertid när "Vargarna" pressade på som värst för en en kvittering.

******************

Unge vänsterbacken Sam Hart, som lånades ut till League One-laget Port Vale så sent som förra veckan, gjorde professionell debut i 3-1-segern mot Scunthorpe då han fick hoppa in och spela de sista tio minuterna som vänstermittfältare.

Jon Flanagan debuterade för Burnley under den gångna veckan i ligacupmötet mot Accrington Stanley. "Flanno" spelade samtliga 120 minuter som vänsterback i "Clarets" chockförlust hemma mot League Two-laget.

Flanagan fanns inte ens med i matchtruppen då Burnley torskade med 3-0 mot Chelsea på Stamford Bridge.

Keepern Adam Bogdan kunde inte hindra sitt Wigan att förlora mot Queens Park Rangers i Championship i lördags (0-1).

Ungraren hade annars en ganska lugn eftermiddag på DW Stadium, men inte en chans på Nedum Onhuoas skott från nära håll.

Vår tredje utlånade målis, Ryan Fulton, vaktade stolparna för Chesterfield i League One-mötet hemma mot Milwall, men tvingades släppa tre bollar förbi sig redan i första halvlek. Gästerna vann komfortabelt med 3-1.

Mittbacken Lloyd Jones hade en minst sagt udda eftermiddag med Swindon Town i League One. Efter 60 minuters spel öppnades himlen och ett våldsamt oväder sköljde över Wiltshire. Domaren tvingades avbryta matchen mot Bristol Rovers vid ställningen 0-0.

*****************

Jack Dunn var i aktion i två matcher för League Two-laget Morecambe under den gångan veckan. Den första i Ligacup-matchen mot Bournemouth, där Dunn agerade renodlad anfallare i 2-1-förlusten på Globe Arena. Han var dock på vippen att kvittera mot PL-laget innan han blev utbytt.

Scousern gjorde en ny stark insats för Morecambe i lördags, då han spelade 75 minuter när laget vände 0-2 till 3-2 mot Accrington Stanley.

Allan Rodrigues de Souza satt på bänken hela matchen när Hertha Berlin besegrade Freburg på söndagseftermiddagen.

Taiwo Awonijy fanns inte heller på planen då NEC Nijmegen förlorade med 2-0 mot AZ Alkmaar i holländska ligan, då hans arbetstillstånd fortfarande inte är i sin ordning.

Källa: thisisanfield.com