"Jag är redo för allt"

Bild till nyheten "Jag är redo för allt"
Trent Alexander-Arnold har fått smaka på A-lagsfotboll vid åtta tillfällen den här säsongen och lyckats etablera sig som back up till Nathaniel Clyne. "Jag är beredd på allt som kommer i min väg", säger den 18-årige scousern.

TAA betraktas redan som en värdefull medlem av truppen och hyllas av Klopp som en "otrolig talang". 

Under veckoslutet följde Trent med på lägret till La Manga och tog sig tid att snacka med Liverpool Echo om sin hastiga utveckling från juniorspelare till proffs.

"Jag känner mig mer och mer bekväm för varje dag som jag är runt A-laget och alla är väldigt hjälpsamma."

Uppväxt i West Derby, ett stenkast från Melwood, är han lycklig över att få ta sig an  utmaningen att etablera sig i favoritklubben. Han har vikarierat för Nathaniel Clyne på högerbacken, även om favoritpositionen är innermittfältare.

"I början var jag nog väldigt blyg och försiktig, men det är väl bara vad man kan förvänta sig av en ung kille som kallas upp."

"Men ju snabbare du kan anpassa dig desto bättre är det. Självförtroendet växer av att vara kring spelarna och att träna och spela med dem dagligen. Och när självförtroendet finns där så kan man plocka fram det bästa av sig själv också."

TAA debuterade i ligacupmötet mot Tottenham i oktober och sedan dess har han fått dra på sig A-lagströjan vid ytterligare sju tillfällen – inklusive som startman i 1-1-matchen mot Manchester United på Old Trafford.

Han hoppade även in i den senaste matchen, 2-0-segern mot Tottenham. 

Men Trent är inte den ende ungtuppen som imponerats av Klopp. Ben Woodburn, Ovie Ejaria och Harry Wilson har också fått speltid den här säsongen medan 17-åringarna Conor Masterson och Yan Dhanda fick chansen att följa med truppen till La Manga.

Trent är nu redo för fler insatser.

"Man kan aldrig slå sig till ro och tro att 'jag har nog gjort mitt för den här säsongen.' Jag är hela tiden beredd på att få en signal till spel. Jag behövde vara förberedd inför matchen mot Man United och jag kommer att fortsätta med det. Jag är redo för allt."

"Även om du inte förväntar det så måste du alltid ha i bakhuvudet att du kan bli inkallad, göra en insats för laget och försöka påverka en matchbild."

"Även om vi nu är utslagna ur alla cuper så kommer jag att vara beredd på att få spela."


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer