25 starter på tre år

Bild till nyheten 25 starter på tre år
Karriären stod på topp 2013/14 då han pangade in 21 mål på 29 matcher. Men sedan dess har Daniel Sturridge knappt varit tillgänglig. Faktum är att han bara startat 25 ligamatcher de senaste tre åren.

I oktober 2014 belönades Sturridge med ett nytt långtidskontrakt, men därefter har det bara gått utför för den skadeförföljde 27-åringen.

Under de senaste tre ligasäsongerna har han bara startat 25 ligamatcher och hoppat in i ytterligare 19. Facit: 14 ligamål.

45 mål på 87 ligamatcher är dock fortfarande ett fantastiskt målsnitt.

Jämförelse:

Sturridge och Philippe Coutinho värvades in samtidigt i januari 2013. Coutinho har gjort 177 matcher för "The Reds", varav 154 från start. Sturridge har under samma period 115 matcher varav 83 från start. "Cotten" har alltså spelat 47 fler ligamatcher än sin lagkamrat.

Denna säsong har Sturridge bara gjort två PL-mål på fem starter och 11 inhopp. Nu har han återigen drabbats av höftproblem och experterna tror att både säsongen och Liverpoolkarriären är över.

Sturridges kontrakt löper ut den 30 juni 2019. Initierade reportrar som Hunter (Guardian), Bascombe (Telegraph) och Pearce (Liverpool Echo) är övertygade om att klubben kommer att sälja honom i sommar.

Vilken klubb som nu är beredd att satsa på en spelare som bara fram till i september ifjol varit borta i 546 dagar på grund av skador, enligt grafiken nedan. Då är alltså inte perioden oktober-april medräknad.

Källa: ESPN, liverpool.no


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer