Klopp vill ha superlöfte

Bild till nyheten Klopp vill ha superlöfte
Snart 17-årige Ryan Sessegnon står överst på Liverpoolmanagerns önskelista när det handlar om att förstärka vänsterbackspositionen.

Klubbens scouter har följt den talangfulle Fulhamförsvaren regelbundet under säsongen och Klopp är nu beredd att gå "all in" för att försäkra sig om att spelaren väljer en flytt till Anfield i sommar, trots konkurrens från alla andra toppklubbar.

Enligt reportern James Pearce (Echo) anser Klopp att Ryan Sessegnon är den idealiske spelaren för att konkurrera med rutinerade James Milner om vänsterbacksplatsen nästa säsong.

Samtidigt tänker han göra sig av med spanjoren Alberto Moreno, som stått utanför elvan hela säsongen och tvingats nöta avbytarbänken.

Klubben har också visat intresse för Hulls skotske vänsterback Andy Robertson, men det är Sessegnon som är huvudspåret.

Sedan ligadebuten i augusti har tonåringen gjort supersuccé i Fulham i Championship. Från sin vänsterbacksposition har han noterat sig sju mål på 28 matcher och blev även uttagen i "Årets lag."

Fulham slåss just för en playoff-plats till Premier Leauge, då bara två matcher återstår av säsongen. 

Sessegnon fyller 17 år den 18 maj och kan först då skriva karriärens första proffskontrakt. Men i början av säsongen accepterade han ett s k pre-contract med Fulham, som ska börja gälla från den 1 juli.

Om han väljer att acceptera Liverpools bud tvingas klubben betala en rejäl kompensationssumma till Fulham eftersom Sessegnon vandrat hela vägen genom de egna leden. Men Liverpool är oavsett beredd att göra allt för att säkra sig en av Englands allra största talanger, enligt den välinformerade Echo-reportern Pearce.


18 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer