Första dagen som CEO

Bild till nyheten Första dagen som CEO
I dag börjar Peter Moore sitt nya jobb som Liverpools chief executive. Ägarna är övertygade om att man funnit rätt man att göra klubben världsledande igen.

Moore tar officiellt över efter Ian Ayre idag, 1 juni. 

Och det är en otroligt kvalificerad och rutinerad herre som ägarna har ansatt i rollen. 

Den 62-årige scousern har tidigare haft stor framgång på chefs- och VD-poster i amerikanska bolag som Reebok, Sega, Microsoft och senast Electronic Arts.

I en intervju med Echo i våras beskrev han sig själv som "the third leg of the stool" och kommer i första hand att supporta managern Jürgen Klopp och sportdirektören Michael Edwards.

"Mitt jobb blir att driva affärsrörelsen Liverpool Football Club och se till att skapa resurser för Jürgen och hans team, samt Michael Edwards och hans team."

Ägarna Fenway Sports Group är övertygade om att Moore, som alltså tillbringat de senaste tre decennierna i USA och följt sin favoritklubb på avstånd, är rätt person att leda klubben in i framtiden.

Moore kommer att rapportera tillbaka direkt till ägarna i Boston och ska fungera som spindeln i nätet i den nya klubborganisationen.

"Peter Moore är den idealisk för uppdraget", säger FSG-presidenten Mike Gordon till Liverpoolfc.com

"Det var inte helt lätt att hitta en person med den erfarenhet och kraft som måste till för att leda en unik organisation som Liverpool FC", fortsätter han.

"Under hela sin karriär har Peter demonstrerat att han har styrka, visioner, karisma – och viktigast av allt – erfarenhet att leda ett världsomfattande företag och ta det vidare."

Moore har själv stora förhoppningar och visioner med rollen som CEO:

"Hos Electronic Arts, det sista företaget jag var i, hade kontakt med drygt 300 miljoner spelare. Jag tror att det är stora likheter med Liverpool, där miljontals kan säga 'att jag håller på Liverpool'."

"Vi måste se till att vi inte bara skapar spänning för de 54 000 som kommer hit på matchdagar, utan för hela världen. Jag levde i många år på andra sidan klotet, men letade hela tiden efter vad som hände i  LFC. Att kunna nå ut till fans över hela världen är väldigt viktigt."

"Det ansvar jag och mitt team har är att se till att det finns de resurser och intäkter som behövs. Fotboll är en stor business idag. Denna klubb förtjänar att återvända dit vi var på 70- och 80-talen – enligt min uppfattning en klubb i världsklass. Vi var den bästa klubben i världen."

"Vi har den bästa fotbollshistorien, vi är den största fotbollsfamiljen i världen. Mitt jobb är att se till att vi presterar för alla som har förhoppningar och förväntningar på den klubb vi alla älskar", avrundar Moore.

Källa: Echo, liverpoolfc.com


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer