"Ser ljust ut på målvaktssidan"

Bild till nyheten "Ser ljust ut på målvaktssidan"
Målvaktstränaren John Achterberg menar att Jürgen Klopp kan vara mycket nöjd med de målvakter han har till sitt förfogande.

Under förra sommaren förstärktes konkurrensen bland Liverpools målvakter när Loris Karius köptes in från Mainz.

Kommande säsong kommer innebära än mer konkurrens för Simon Mignolet då Danny Ward, som var en viktig del i att Huddersfield gick upp till Premier League, ser ut att stanna för att kämpa om speltid.

John Achterberg menar att det bara är positivt att Klopp kommer att få det tuffare att välja förstekeeper. 

"Enligt min åsikt så ser det väldigt bra ut på målvaktssidan för Liverpool," sa han till Liverpool Echo.

"I en klubb som Liverpool blir småsaker förstorade och granskade betydligt mer än i andra klubbar. Kolla på andra klubbar, de hade perioder under förra säsongen där allt inte var helt perfekt på målvaktssidan."

"Mitt jobb är att hjälpa målvakterna att vara positiva. Jag har en ständig dialog med dem och berättar vad jag tycker kan förbättras och förklarar varför vi jobbar med vissa saker."

"Jag försöker hålla dem motiverade så att de tränar dag ut och dag in för att bli så bra som möjligt."

Achterberg pratade lite om de tre målvakterna Mignolet, Karius och Ward.

Om Mignolet:

"Simon gjorde det mycket bra."

"Han fick mycket beröm vilket han förtjänade. Han gjorde ett par jätteräddningar i mycket viktiga skeden av säsongen och räddade poäng för laget. Det var matchvinnande räddningar som hjälpte oss att nå fjärdeplatsen."

"Han förbättrade alla delar av sitt spel. Det var tack vare hans hårda arbete på träningsplanen. Han visade upp det under matcherna. Nu gäller det att han behåller sitt momentum in till nästa säsong."

Om Karius:

"Loris kom hit för att konkurrera med Simon."

"Ni vet hur det fungerar i fotboll. Om den andre får spela får man lov att ta det, det var likadant för Loris. Han fick lov att vänta och jobba hårt om chansen skulle komma. Hans attityd var mycket bra."

"Loris spelade mot Sydney och gjorde inga som helst misstag. Jag vet att han inte testades allt för mycket, men alla beslut som han tog var det rätta. Han visade att han besitter kvalitet, han är fortfarande ung."

Om Ward:

"Det var alltid vår plan att Danny skulle söka speltid under två år, för att utvecklas."

"Han visade på kontinuerlig basis att han klarade av att spela för ett lag som Huddersfield. Vi tar tillbaka honom för att vi vill ha tre bra målvakter som konkurrerar."

"Nästa säsong kommer vara viktig. Om det uppstår skadeproblem eller avstängningar behövs det tre riktigt bra målvakter."

"Den konkurrensen krävs. Vi måste se till att alla är i form och under ständig utveckling så att de är redo när chansen kommer," avslutar Achterberg.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer