Stilig seger i Berlin

Bild till nyheten Stilig seger i Berlin
Liverpool FC och Hertha BSC fyller båda 125 år och valde att fira det med en jubileumsmatch på den vackra Olympiastadion i Berlin.

Första halvlek:

Det var återigen ett motiverat Liverpool som äntrade planen på den magnifika Olympiastadion i Berlin. I startelvan fanns både Emre Can och Sadio Mané, två spelare som alla Liverpool fans var glada att se. 

Matchen började i ett relativt avvaktande tempo. Liverpool hade det mesta av bollinnehavet och pressade för ett tidigt mål. Första målchansen gick dock till tyskarna då Alberto Moreno fick problem på vänsterkanten. Det följande skottet var dock alldeles för tamt och utan precision. 

Liverpool behöll lugnet och fortsatte pressa framåt. I den 15:e minuten fick "The Reds" sin belöning då Adam Lallanas fina höjdboll fann Dominik Solankes panna mitt i straffområdet. Bollen seglade över Rune Jarstein i Herthas mål och Solankes andra mål den här försäsongen var ett faktum. 

En som såg pigg och sugen ut var Sadio Mané då Liverpools nummer 19 gjorde comeback efter skadan han ådrog sig mot Everton förra säsongen. Han hade lite problem med touchen i under de öppnande 20 minuterna vilket är att förvänta men han höll ett högt tempo ute på sin kant. I den 23:e minuten var senegalesen nära på att utöka Liverpools ledning men hans volley flög över ribban. 

Det var gästerna som fortsatte pumpa på och Simon Mignolet i Liverpools mål hade en hyfsat lugn afton. I den 40:e var det dags för nätrassel igen och den här gången var det en en extremt sällsynt målskytt, iallafall utanför Anfield.

Dominic Solanke vann tillbaka bollen strax utanför Herthas straffområde och hittade Mané i straffområdet. Senegalesen valde passning istället för skott och hittade en ingen mindre än Georginio Wijnaldum som dök upp och kunde enkelt rulla in bollen i det vänstra hörnet. Det var holländarens första bortamål i en Liverpooltröja, visserligen är det under försäsongen men förhoppningsvis ett smakprov på saker att komma.

Halvtidsvilan kom och Liverpool ledde välförtjänt. 

Andra halvlek:

Jürgen Klopp gjorde fem byten inför andra halvlek. Liverpools nya vänsterback Andrew Robertson ersatte Alberto Moreno och fick därmed göra sina första minuter i den röda tröjan. 

Det var "The Reds" som fortsatte föra matchen och fortsatte spela med elegans och ett stort lugn. I den 53:e minuten kunde nästan en perfekt nyförvärvscocktail blandas då Salah var en hårsmån ifrån att peta in Robertsons fina inlägg. Även detta förhoppningsvis ett smakprov på saker att komma. 

Ovie Ejaria gjorde comeback i A-laget då han i den 57:e minuten ersatte Emre Can som gjort en fin match. 

Mohammed Salah visar inga tecken på att sakta ner den här försäsongen och i den 62:a minuten slog Egyptiern till. En sagolik boll från Coutinho fann den djupledslöpande Mohammed Salah som elegant chippade bollen över den chanslösa Rune Jarstein. 

Hertha hade inte mycket att sätta emot och förutom en lurig frispark från Valtin Stocker var de aldrig i närheten av att hota Liverpool. "The Reds" kunde enkelt spela av matchen och kunde krönas som välförtjänta vinnare.  

Matchfakta:

125-årsfirande för båda klubbarna.

Hertha BSC - Liverpool FC 0-3

Målen: Solanke (15), Wijnaldum (38), Salah (62)

Publik: 54, 279

Skribentens betyg:

Startelva: Mignolet 3, Gomez 3, Matip (ut 76) 3, Klavan 3, Moreno (ut 46) 1, Can (ut 57) 3, Wijnaldum (ut 46) 4, Lallana (ut 46) 4, Coutinho (ut 68) 5, Solanke (ut 46) 4

Inbytta: Henderson (46) 3, Robertson (46) 3, Salah (46) 4, Firmino (46) 3, Sturridge (46) 3, Ejaria (57) 3, Kent ( 68) 2, Flanagan (76) 3

Ej använda: Grabara, Lovren

Betygsförklaring:

1. Underkänt

2. Kan bättre

3. Bra

4. Mycket bra

5. Landslagsklass

6. King Kenny


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer