Nöjd med mittbackarna

Bild till nyheten Nöjd med mittbackarna
Klopp är öppen för att hämta in en ny mittback, men säger att han inte behöver fler.

Med Joel Matip, Dejan Lovren, Joe Gomez och Ragnar Klavan som alternativ menar Jürgen Klopp att han är förberedd inför säsongen. 

"Vi har fyra stycken, jag tror inte att vi behöver fler," säger managern enligt Liverpool Echo.

Liverpool hade satt siktet mot Virgil van Dijk men fick lov att lägga affären på is då de blev anmälda av Southampton tidigare i somras, och om de inte öppnar upp för att sälja så kommer Liverpool inte att lägga sig i affären igen.

I stället berömmer Klopp utvecklingen hos egna spelare. Gomez har figurerat som både högerback och mittback under försäsongen.

"Joe har haft en väldig framgång, men hade inte den bästa dagen (mot Athletic Bilbao). Han gjorde det svårt för sig själv med några passningar, men sådant sker ibland."

"För ögonblicket är jag nöjd. Det är öppet till 31 augusti. Vi kan inte tvinga fram saker, och vi kommer aldrig att hämta in en mittback bara för att göra det."

Grunden är att det inte alls är lätt att hitta en mittback som förstärker dagens Liverpool-lag och är tillgänglig att köpa, enligt managern.

"Säg fem stycken som du tycker skulle gjort oss bättre. Fem. Då vinner du ett pris! Det är svårt, det är det."

"Jag är nöjd. Som du kan förstå så jobbar vi fortfarande med lite olika saker, och vi får se om det fungerar."

Klopp säger att Liverpool skulle kunna starta säsongen imorgon och menar att truppen är stor nog. 

"Jag är här för att jobba med den här truppen, inte för att tänka 'men tänk om vi inte får tag i det eller det'. Nej. Vi kan spela imorgon. Det är bra att vi inte ska det, men vi skulle kunna göra det."

Hittills har Liverpool hämtat in Mohamed Salah, Dominic Solanke och Andy Robertson. Samtidigt menar Klopp att spelare som Alberto Moreno och Ryan Kent har stärkt sina kort.

"Jag är väldigt nöjd med försäsongen såhär långt. Det jag har sagt är sanning. Allt prat om värvningar, och så Alberto Moreno... för en försäsong. Du har sett det, han har mognat 100%."

"Ryan Kent har sett otrolig ut, och är väldigt bra. Dom (Solanke), några förväntade sig det kanske, kanske inte. Det är kul, och något som jag inte kan ignorera. Jag har ingen lust att ignorera det."

"Låt oss vänta till 31 augusti. Så kan vi prata om det (att förstärka truppen). Varför prata om detta idag?

Klopps lag vann sex av åtta träningsmatcher, två slutade oavgjort. De gjorde 19 mål och släppte in fyra stycken.

Några av de insläppta målen, bland annat mot Athletic Bilbao, var slarviga, men Klopp menar att det handlar mer om slitna ben och huvuden efter det tuffa programmet. Spelarna har fått två dagar ledig efter den sista försäsongsmatchen.

"Jag ser inte bekymret med det. Det är det vi har pratat om. Vi hade ett möte denna vecka om mellanrummen," sa Klopp.

"Vi gav dem ett mål i mellanrummet men andra halvleken var annorlunda. Vi hade lite dåliga passningar och gjorde dem bättre, men vi reagerade bra."

"I den första halvleken saknades det understöd."

"Skulle jag föredra att vi inte har problemen längre? Troligtvis ja men det är vad vi måste jobba på nu."

"Resten flyter på bra, det ser bra ut, rörelserna är bra. Det är inget problem att matchen förändrades, vi flög nästan under första 25 och sedan blev det svårare. Det är helt normalt."

"Vi måste bli bättre organiserade. Målet vi släppte in är inget typiskt mål."

"Det är en bra tackling av Dejan men ingen är där omkring för vi trodde att han hade löst det. Det handlar om viss trötthet i huvudet, försäsongen har varit lång."

"Vi kom precis hem från träningslägret och sedan tränade vi på fredagen. Nu vilar vi under de kommande två dagarna vilket är väldigt viktigt. Vi kommer att vara bättre när vi är fräscha."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer