Vägrar att vila spelare

Bild till nyheten Vägrar att vila spelare
Jürgen Klopp kommer inte att låta play-off-matcherna mot Hoffenheim påverka vilka som spelar mot Watford.

Liverpool har match mot Watford på lördag, och endast tre dagar senare möter de Hoffenheim borta i den första av två play-off-matcher. 

Att gå vidare till Champions Leagues gruppspel är viktigt både vad gäller prestige och pengar, men Klopp menar att han inte kommer att låta Hoffenheim-matcherna stjäla fokus från Premier League.

"Nej, vi tittar bara på Watford," sa Klopp till Liverpool Echo.

"Vi åker till Watford och jag vet inte vad vi skulle kunna göra där för att göra folk besvikna, kanske tappa självförtroende."

"Du kan inte mäta hur viktigt det är. Det är den första matchen, Hoffenheim är den andra matchen."

"Om något händer så händer det, vi kan inte undvika det. Vi skulle kunna lämna kvar spelare (vila dem) och de skulle kunna halka i köket."

"Du kan inte göra det (vila spelare). Vi kommer att spela 100%. Kanske Watford tror att vi inte tänker så. Det är mitt jobb att se till att det inte händer. Det är specifika situationer för alla klubbar."

"Tror du att Nice ville möta Ajax och nu Napoli? Det är en tuff utmaning, men UEFA har sina regler att mästarna spelar mot varandra och de andra lagen från bättre ligor möter varandra. Det är så det är och vi måste acceptera det."

Första mötet mot Hoffenheim kommer att vara den första Europa-matchen som Liverpool spelar sedan den förödande förlusten i Europa League-finalen mot Sevilla i maj 2016.

Insatserna är höga. Allt som de har jobbat så hårt för att uppnå under förra säsongen kommer att stå på spel. 

Klopp lämnar inget åt slumpen. Han skickade sina assistenter Zeljko Buvac och Peter Krawietz för att titta på Hoffenheim när de vann en träningsmatch mot Bologna med 3-0.

"Det är en väldigt viktig match men det är en stor skillnad mellan det här och Europa Leauge-finalen."

"Efter finalen hade vi inget spel i Europa, men efter denna match kommer vi helt säkert att spela i Europa så det är en stor skillnad."

"Det är ingen hemlighet att vi vill spela Champions League. Vi har en väldigt tuff motståndare, de hade en fantastisk säsong. Ja, de har tappat två spelare, men de mer eller mindre krossade Bologna."

"Efter 30 minuter hade Bologna ett rött kort men de (Hoffenheim) ledde redan med 2-0. De är riktigt duktiga och har en fantastisk ung manager."

"Vi vet vad vi har att vänta oss där. Alla kanske satt framför TV:n och tänkte 'Young Boys eller Bern, snälla' men sen fick vi Hoffenheim."

"Jag tänkte 'okej, Tyskland igen'. De är starka ja, men om du vill spela i Champions League så måste du vinna mot sådan här lag."


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer