"Klubben betyder allt för mig"

Bild till nyheten "Klubben betyder allt för mig"
Imorgon är det 40 år sedan King Kenny Dalglish kom till Liverpool FC.

Efter 40 år med anknytning till Liverpool FC är Kenny Dalglish en legendar i klubben.

"Denna klubb betyder allt för mig," sa Dalglish i en intervju med LFCTV.

Imorgon är det alltså 40 år sedan skotten gick in genom Shankly Gates efter att ha blivit köpt från Celtic för det som då var brittiskt rekord, 440 000 pund. 

Dalglish är bland många fortsatt ansedd som den bäste spelaren någonsin i Liverpool. Han har även haft fina framgångar som manager för klubben.

"Detta är en klubb som har betytt mycket för oss som familj. Klubben har alltid legat nära våra hjärtan. Både Marina och jag är väldigt stolta över att vara från Glasgow, där vi föddes och växte upp, men vi är lika stolta över att vara adopterade scousers."

"Dessa 40 år har gått otroligt fort."

Dalglish vann Europacupen tre gånger, ligan åtta gånger, FA-cupen två gånger och ligacupen fem gånger som spelare och manager. Han blev köpt av Bob Paisley, och hans första säsong med Liverpool slutade med att Liverpool vann europacupen mot Club Brugge på Wembley. Dalglish gjorde det avgörande målet.

"Jag lät mig aldrig dras med av de framgångar jag hade. Jag kom till Liverpool kort efter att de vunnit europacupen, och det var något som jag också önskade att vinna, en europeisk trofé. Då jag kom hit var alla väldigt inriktade på att försvara titeln."

Dalglish lyfter fram FA-cupfinalen 1989, mot Everton som höjdpunkten av sin karriär.

"Det mest speciella var att vinna FA-cupen 1989, efter Hillsborough-tragedin. Det var väldigt viktigt för alla att vi vann den."

66-åringen berättar varför han avgick som manager 19991.

"Det var ett väldigt svårt beslut. Du måste ha en manager som tar fler rätta beslut än felaktiga, och just då var jag väldigt osäker på mig själv och kände att jag inte tog de rätta besluten, och jag försökte att ta ett steg tillbaka. För mig var det rätt att avgå, både med tanke på mig själv och klubben."

King Kenny återvände som manager då han tog över efter Roy Hodgson i januari 2011. Han ledde Liverpool till en ligacuptriumf i sin andra omgång som manager, något som fortsatt är den senaste trofén som Liverpool har vunnit.

"Det fanns inte en chans att jag skulle säga nej då jag fick frågan om att återvända. Jag var på en båt i Dubai, och klubben organiserad allt så att jag kunde komma tillbaka. Det var nog aldrig snack om att jag skulle vara manager på lång sikt, men det var fantastiskt medan det varade."

"Det var en väldigt härlig känsla, och jag var stolt och kände mig priviligerad som fick leda klubben igen."


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer