"Äntligen drar det igång"

Bild till nyheten "Äntligen drar det igång"
Steven Gerrard ser fram emot sin första tävlingsmatch som tränare för Liverpools U18.

Efter sex veckor i sin nya roll som U18-tränare är det dags för den första tävlingsmatchen när de startar säsongen borta mot Derby County på fredag.

"Jag och min stab är otroligt taggade," sa Gerrard till Liverpool Echo.

"Vi är ett ganska nytt team och vi känner att vi har gjort allt vi kan för att förbereda spelarna."

"All träning är slutförd och nu är det dags för laget att ta med sig de instruktioner de fått ut på planen och se till att vi får en positiv start."

"Det är det här det handlar om - det är dagen som jag har sett fram emot ett bra tag nu."

Akademifotboll handlar om utveckling, och Gerrards uppgift är att  få fram spelare till Neil Critchleys U23 och slutligen till seniorlaget. Dock menar Gerrard att han även vill skapa en vinnarmentalitet bland sina spelare.

"Jag vill vinna och detsamma gäller för min tränarstab och mina spelare."

"De är på fel plats om de inte vill vinna. Liverpool handlar om att vinna."

"Självklart är huvuduppgiften att göra spelarna redo för att spela för Critch och Critch måste göra dem redo för att spela för Jürgen."

"Vi är väl medvetna om prioriteringarna här men samtidigt måste du skapa vanor och värderingar hos spelarna själva."

"Det finns inte en chans att de kan nå toppen om du inte får in de viktigaste delarna av denna sporten i spelarna under tidig ålder. Det är därför som vi har varit stränga under försäsongen."

"Jag har lärt mig mycket av det här, speciellt när vi var iväg på träningsläger och jag fick vara med spelarn dygnet runt."

"Du lär dig mycket om dem, både på och utanför planen. Du lär känna dem bättre som person men också som spelare. Det känns som att vi har förberett oss bra och är i god form."

"Vi har haft mycket positiva delar under försäsongen men vi har också haft mycket negativt. Det känns som att vi har haft tillräcklig med tid för att arbeta med de negativa sakerna."

"Det är i deras ålder som de ska gå från skolpojke-fotboll till en sport för vuxna. Det är ett bra test för dem men det kan ta lite tid att anpassa sig. Där behöver jag de som har varit här under två år kliver fram och stöttar de som kommer in som nya."

"Jag har 7-8 stycken i truppen som har varit här sedan förra säsongens U18, resten av spelarna är nya. Det handlar om att få igång de nya så fort som möjligt och se till att de är redo."

Gerrards planering inför matchen mot Derby har försvårats på grund av en skadekris i försvaret. Fem spelare kommer att missa premiären.

"Skadorna är tråkiga och har lämnat oss lite tunna defensivt."

"Jag har ett par mittfältare som kan göra jobbet för mig i de defensiva positionerna, för det är där vårt problem ligger. Jag hoppas att vi inom en eller två månader kan ha en utpräglad backlinje."

"När det gäller mittfältet och anfallet ser det mycket bra ut."

Liam Coyle är Gerrards kapten men den Liverpool-födde mittfältaren har tränat med U23-laget så bindeln kanske måste ges till någon annan.

"Om Coyley spelar igen för U18 så är han kapten."

"Om han inte är med så måste vi utse en ny kapten, men jag har inte berättat för truppen vem det är än."

Gerrard menar att ungdomarna är i den perfekta klubben för att uppnå sina drömmar.

"Om jag var en av de unga spelarna skulle jag tänka att vi har en manager som är villig att ge unga spelare chansen."

"Det är inte så det ser ut hos vissa andra klubbar, där de yngre måste vara väldigt frustrerade och ha en känsla av att deras väg framåt är blockerad."

"Om du är tillräckligt bra här och om du visar rätt saker på och utanför planen, då är det bara en tidsfråga innan du får utdelning för det."


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer