Skadeproblem för U23

Bild till nyheten Skadeproblem för U23
Idag har Liverpools U23, precis som U18, premiär för säsongen.

Neil Critchley måste klara sig utan både Bobby Adekanye och Juanma i Premier Leauge 2-matchen mot Swansea City ikväll klockan 20:00. Adekanye har en lårskada medan den spanske vänsterbacken sliter med ett muskelproblem, enligt Liverpool Echo.

Cameron Brannagan är som känt också skadad, efter att ha brutit handen tidigare under veckan. Kaptenen Harry Wilson är också borta.

Den goda nyheten för manager Critchley är att Rhian Brewster är tillbaka. Han spelade en träningsmatch mot walesiska TNS förra veckan efter att ha varit borta med en fraktur i foten.

Brasilianske Allan är fortsatt inte tillgänglig för U23 då han inte har arbetstillstånd i England.

"Vi har inte haft många skador under försäsongen, men denna vecka fick vi flera bakslag," sa Critchley till Liverpool Echo.

"Bobby, Juanma och Cam kommer att vara borta några veckor. Vi väntar på Juanmas scanresultat.

Critchley blev uppflyttad till U23-laget efter att Steven Gerrard fick jobbet som U18-manager.

"Då Alex Inglethorpe föreslog detta för mig så var det ett lätt beslut att fatta."

"Det är en ära att få jobba med U23-laget i en klubb som Liverpool. Det är en priviligerad position som jag är stolt över att ha fått."

"Den största skillnaden är att du också jobbar med några seniorspelare. Några har redan spelat A-lagsmatcher eller matcher i Football League på lån. Detta är inte grabbar som precis har lämnat skolbänken. Detta är unga män. Proffs. Så du måste prata med dem lite annorlunda och behandla dem på ett annat sätt."

"Under försäsongen var vi i Ungern i en vecka, och spelade två matcher där. Det var en härlig upplevelse både på och utanför planen. Det var en viktig period där de nya spelarna kunde finna sig tillrätta i truppen. U18 och U23 var där tillsammans, så det var en fin chans för staben att lära känna varandra bättre också."

Nu väntar alltså Swansea på bortaplan ikväll.

"Swansea gick upp förra säsongen efter att komfortabelt vunnit sin division. De har fördel av hemmaplan och kommer att vara taggade att möta Liverpool. Men det är en match som vi också ser fram emot. Det är en lång resa, och vi önskar att vi visar fram vår bästa sida och tar med oss tre poäng med oss hem på bussen."

4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer