Rapport: Samma gamla Liverpool

Bild till nyheten Rapport: Samma gamla Liverpool
Sommarens transferfönster har varit en berg- och dalbana för Liverpool. Dagens premiärmatch speglar sommaren ganska bra. Den otroliga glädjen när Salah forcerar in det där ledningsmålet, men sedan den massiva besvikelsen när Britos kvitterar i den 94:e minuten.

PREMATCH:

Mycket av förhandssnacket handlade självklart om Philippe Coutinhos vara eller icke vara i Liverpool.

Men med ligapremiären äntligen här kunde fokus för en stund ligga enbart på vad som sker ute på planen. Något som kunde få en på positivare tankar, trodde man.

FÖRSTA HALVLEK:

Matchens första riktiga chans kom efter sju minuters spel. Joel Matip slarvade med en passning in i mitten och Watford fick ett farligt läge som renderade i en hörna. En hörna som skulle betyda 1-0 till hemmalaget. Firmino tappade i sin markering och Okaka nickade enkelt in bollen.

Watford tvingades till ett tidigt byte. Janmaat ut, Femenia in.

Liverpool hade stora problem att skapa något, eller ens att behålla bollen, på offensiv planhalva. De slog ständigt långa bollar mot Salah och Mané utan effekt.

Efter knappa halvtimmen spelad kom kvitteringen. Liverpool hade sin första riktiga passningssekvens och Moreno tillsammans med Emre Can spelade loss Sadio Mané som snyggt satte bollen i borte hörnet. 1-1.

Glädjen skulle bli kortvarig. En tilltrasslad situation, bara någon minut efter kvitteringen, där Alexander-Arnold rensade på en liggande Joel Matip, innebar 2-1 till Watford av Doucoure som fick öppet mål.

Den första halvleken slutade 2-1. Det kunde lika gärna ha varit en repris från januari förra säsongen. Samma gamla Liverpool.

ANDRA HALVLEK:

Liverpool kom ut som ett helt annat lag och tio minuter in i den andra halvleken spelade Firmino loss Salah som blev nedriven av målvakten Gomes. Domaren pekade på straffpunkten!

Roberto Firmino gick fram och satte säkert 2-2.

Bara någon minut senare skulle Liverpool ta ledningen för första gången i matchen. Dejan Lovren slog en fin passning till Firmino som chippade över målvakten och Mohamed Salah var där och kunde forcera in ledningsmålet.

Med nyfunnen energi efter de två snabba målen fortsatte Liverpool att spela bra och hotade ständigt i djupled.

Minuterna gick och Liverpool såg ut att stänga igen och ta hem de tre poängen - men...

I den 94 matchminuten fick Watford en hörna. Vad som hände sedan är svårt att formulera i ord. Hörnan är uselt slagen men på något sätt lyckades en gulkläd spelare få bollen förbi Mignolet vid den första stolpen fram till Britos som på mållinjen nickade in kvitteringen.

Matchen slutade 3-3 och det som såg ut att bli en ganska säker trepoängare i slutändan förstördes återigen av ett hörnmål.

MATCHFAKTA:

Premier League

Watford-Liverpool 3-3 (2-1)

Målen: Okaka (8), Mané (29), Doucoure (32),  Firmino (55), Salah (57), Britos (90+4)

Gula kort: Mané, Alexander-Arnold, Mignolet

Domare: Anthony Taylor

Publik: 20 407