Flygande start - med mer att önska!

Bild till nyheten Flygande start - med mer att önska!
Efter full pott i de inledande fyra omgångarna bör det kanske inte finnas mycket mer att önska, men är det inte underbart att vi ändå vill ha mer?

Med säsongens första landslagsuppehåll runt hörnet kan vi konstatera att Liverpool, för första gången sedan Premier League skapades, står med 12 poäng efter 4 spelade matcher.

Alla ni som lyssnar på LFC-Podden vet vad jag tycker om landslagsuppehåll och förstår att det inte är vad den här texten kommer att handla om, utan nu finns lite tid att få reflektera efter en intensiv säsongsstart och en spännande Champions League-lottning.

Liverpool FC toppar tabellen efter 4 spelade omgångar, med Chelsea och eventuellt Tottenham eller Watford, som möter varandra ikväll, på samma poäng och säsongsstarten har resultatmässigt varit oerhört lovande. Men jag märker att jag inte är ensam om att se att det finns mer att ge, både i diskussion på sociala medier och i kommentarerna här på lfc.nu. 

Bortsett från premiären mot West Ham känns det som att laget bara kommit upp i närheten av sin nivå under delar av matcherna, undantaget vissa spelare som stått för individuellt briljanta insatser, men detta ”nya” Liverpool har ändå lyckats få med sig de där poängen som känslan säger mig att vi inte fått med oss tidigare i samma typ av match.

Den senaste i raden av dessa insatser kom i gårdagens match mot Leicester, där vi mycket väl hade kunnat få nöja oss med ett poäng sett till den andra halvleken - men det är ju just det här som är så otroligt skönt. 

Den här säsongen nöjer vi oss inte med det. Utan att imponera gör vi ändå vad som behövs för att få med oss tre pinnar och utan att sätta någon extra press på vart vi kommer att befinna oss i maj så är det precis så här ett lag som vinner en liga levererar.

Manchester City var helt fantastiska förra säsongen, men de hade många insatser där allt inte klaffade fullt ut, men de kom undan med uddamålssegern. Dessa poäng är så otroligt viktiga och nu har vi lyckats med samma sak i tre raka matcher, varav två erkänt tuffa bortamatcher på Selhurst Park och King Power Stadium.

En stor del i detta är vår defensiv, som ser stabilare ut än på många, många år. Virgil Van Dijk är precis vad vi förväntade oss och lite till och tillsammans med honom bredvid sig har Joe Gomez stått för en fin säsongstart med matchen mot Leicester som utropstecken, där han var matchens spelare i mina ögon.

Misstaget till trots har även Alisson fått en riktigt fin start i den röda (gula) tröjan och vi kan slå fast att 3 av 4 hållna nollor varvat med stabila insatser är något vi verkligen inte varit bortskämda med de senaste åren.

Ytterbackarna Robertson och Alexander-Arnold ska också ha beröm, även om värt spel oftare bjuder in till att de presterar än bättre offensivt kontra defensivt.

Vi har nu lyxen att efter det perfekta avslutet inför landslagsuppehållet gå in i en period där vi ser att vi dessutom har spelare som inte kommit upp i den nivå som de själva vill eller som vi önskar. Att kunna konstatera det efter den bästa ligastart vi haft på 28 år öppnar upp för en säsong där vi kan drömma om att fantastiska minnen kommer att skapas.

Nu gäller det att passa på att vila supporterhjärtat under uppehållet, då vi går in i en på pappret tuffare period. Under en treveckorsperiod bortaspelar vi mot Tottenham, Napoli och Chelsea och välkomnar PSG, Southampton, Manchester City och Chelsea (ligacupen) till Anfield. 

Ska vi fortsätta på den inslagna vägen är det viktigt att några av våra stjärnspelare, kanske främst Salah & Firmino, höjer sig något snäpp, men jag tror ändå att vi har den viktigaste ingrediensen med oss från säsongens inledande månad och det är självförtroendet som dessa poäng ingjuter i truppen. 

Det är dessa matcher som vi haft så svårt att lyckas prestera tillräckligt i, vilket ger oss möjligheten att komma uppumpade till de stormatcher som väntar och att dessutom göra det med förväntan att flera spelare kan prestera ännu bättre känns för mig helt fantastiskt.

Spelet kommer att sätta sig mer och mer ju längre säsongen går och det som är allra viktigast i början av säsongen är att plocka poängen och pumpa gruppen full av vinnarmentalitet - något som vi satt igång med på ett alldeles utmärkt sätt!

Up the Reds!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer