– Fansen blir avgörande

Bild till nyheten – Fansen blir avgörande
Klopp kräver den världsberömda atmosfären när Napoli kommer på besök på Anfield i morgon kväll.

Alla vet vad som står på spel. Liverpool måste vinna med minst 1-0 (eller med två måls marginal) mot italienarna för att nå Champions League-slutspelet i februari. Annars blir det Europa League.

– Vi vet hur enorm atmosfären kan vara och förhoppningsvis lyckas vi skapa det, säger Jürgen Klopp,

Managern är den förste att erkänna att laget inte var bra nog i bortamatchen mot Napoli i höstas. 0-1-förlust efter ett sent avgörande av Lorenzo Insigne. 

I likhet med Liverpool kommer Napoli till avspark med en 4-0-seger över Frosinone i ryggen. Carlo Ancelottis manskap är obesegrat i 12 liga- och cupmatcher och ligger på andra plats i Serie A efter Juventus.

– Återigen vänder vi oss till Anfield och kallar på fansen för att hjälpa oss. Det är en massiv match för oss, fortsätter han.

– Det skulle vara coolt om fansen står uppresta. Det är en stormatch och det vet folk. Jag vet också att de redan 'värmer upp'.

– Vi gjorde allt för att kvalificera oss för den här turneringen ioch vi vet att vi har en chans att gå vidare med rätt resultat, även om den här Champions League-hösten så här långt inte helt har gått i vår favör.

Inför tisdagskvällens avgörande ligger "The Reds" på tredje plats i grupp C, med sex poäng efter att ha vunnit två hemmamatcher. Men laget har förlorat samtliga tre bortamatcher. Det är första gången det har hänt. 

– Vi har varit ganska imponerande hemma. Napoli kommer inte att tänka: "Jippie yey, det är bara Liverpool!" De vet att det blir en tuff match. De är starka och det måste vi också vara.

– Jag tror att man får det man förtjänar. Det är okej att detta är en vinna- eller-försvinna-match. Om vi är bra nog så får vi med oss det resultat vi behöver. Om inte, så är det bara gratulera Napoli och PSG, avslutar Klopp.

4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer