📹 Landslagskoll: Drömmål av Bradley – Robbo ut skadad

Bild till nyheten 📹 Landslagskoll: Drömmål av Bradley – Robbo ut skadad

UPPDATERAD: Conor Bradley gjorde sitt första landslagsmål mot Skottland. Dessvärre tvingades Andy Robertson kliva av på grund av skada. Så här gick det för spelarna i de avslutande landskamperna denna samling.

Conor Bradley och Andy Robertson ställdes mot varandra när Nordirland och Skottland drabbade samman i en träningsmatch i Glasgow.

För Robertson blev det dock endast 37 minuters spel innan han blev utbytt på grund av skada. Den skotska kaptenen fick en rejäl smäll mot vänsterfoten, men kunde åtminstone kliva av planen för egen maskin.

– Han åker nu tillbaka till klubben, där han kommer att undersökas. Förhoppningsvis är han snart tillbaka, löd förbundskaptenen Steve Clarkes korta svar efter matchen.

Betydligt roligare var det alltså för Bradley som några minuter innan sin klubbkamrats skada hade gjort sitt allra första landslagsmål, ett mål som skulle visa sig bli segermålet för nordirländarna. Det var inte vilket mål som helst heller: 20-åringen vann bollen i straffområdet, sökte en vinkel för skott med högern innan han skruvade – via en touch på motståndare – in den i krysset.

EM-drömmen död för Tsimikas

För Grekland och Kostas Tsimikas har denna samling handlat om play off-spel med förhoppningen om att säkra en biljett till sommarens EM. De tog sig vidare till en final mot Georgien, men där skulle de gå bet.

Tsimikas startade och spelade hela matchen som gick till förlängning då det stod 0-0 efter ordinarie tid. Det blev inga mål i förlängningen heller och i straffläggningen var det Georgien som presterade bäst och vann med 4-2. Tsimikas slog ingen straff.

Formen håller i sig för Elliott

Harvey Elliott inledde samlingen med det engelska U21-landslaget genom att göra två mål mot Azerbajdzjan i kvalspelet till U21-EM.

Han följde sedan upp det genom att göra två assist i en 7-0-seger mot Luxemburg. Att den unge mittfältaren har mängder av självförtroende syntes inte minst genom aktionen nedan:

Elliott spelade hela matchen, precis som Jarell Quansah. Tyler Morton blev kvar på bänken matchen igenom.

Konaté tillbaka i spel

Ibrahima Konaté Ibrahima Konaté hade inte spelat sedan han ådrog sig en skada i returmatchen mot Sparta Prag i Europa League, men när Frankrike mötte Chile kunde han göra comeback. Positivt var att han bedömdes vara i tillräckligt gott fysiskt slag för att spela samtliga 90 minuter i matchen som slutade 3-2 till fransmännen.

På annat håll blev det förlust för Virgil van Dijk och Cody Gakpo när Nederländerna tog sig an Tyskland på bortaplan. Van Dijk spelade hela matchen medan Gakpo gjorde ett inhopp med en kvart kvar att spela. Matchen slutade 2-1 till tyskarna.

Joe Gomez fick inleda på bänken i Englands 2-2-match mot Belgien, men på grund av en skada på John Stones blev han inbytt redan efter 10 minuters spel.

Dominik Szoboszlai hittade nätet för Ungern igen i en 2-0-seger mot Kosovo. Lagkaptenen spelade 90 minuter och blev utsedd till matchens lirare.

Speltid blev det även för Luis Diaz vars Colombia besegrade Rumänien med 3-2. Anfallaren startade som vanligt ute till vänster och spelade hela matchen.

För Caoimhin Kelleher blev det en match på bänken när Irland förlorade mot Schweiz sedan Xherdan Shaqiri gjort matchens enda mål. Liverpoolkeepern storspelade i första matchen där han höll nollan mot Belgien.

Framåt småtimmarna, svensk tid, blev Alexis Mac Allister målskytt på nick när Argentina besegrade Costa Rica med 3-1 i Los Angeles. Det var hans andra i landslagsdressen.

Efter en timme blev mittfältaren utbytt och med detta avslutades säsongens sista landslagsuppehåll.