Rykte: Uppvaktar ukrainsk supertalang med miljardklausul

Bild till nyheten  Rykte: Uppvaktar ukrainsk supertalang med miljardklausul
Rykten från Östeuropa gör gällande att Liverpool visar stort intresse för Georgiy Sudakov, lovordad som en av Ukrainas största talanger. Men en poteniell affär ser ut att bli kostsam.

Den 21-årige mittfältaren huserar i Sjachtar Donetsk och har trots sin ringa ålder redan fått förtroendet i 91 klubblagsmatcher samt 14 A-landskamper för Ukraina.

Enligt journalisten Artur Petrosyan, som har stor insyn i den östeuropiska fotbollen, har Liverpools scouter följt supertalangens utveckling under det senaste året.

 Sudakov är en mångsidig fotbollspelare som först och främst trivs med att spela i en offensiv roll på mittfältet. I Sjachtar har han hittills tolv mål och nio assists inklusive en ukrainsk ligatitel att stoltsera med. 

Den här säsongen har han noterat sig för fem mål och två assist på 24 framträdanden. Han var också en av skyttekungarna i U21-EM förra sommaren med tre fullträffar. 

Enligt transfergurun Fabrizio Romano ska Sjachtar ha sagt nej till bud från flera storklubbar på drygt 30-34 miljoner pund under januarifönstret. De ukrainska mästarna kan inte tänka sig att släppa ifrån sig sin guldklimp för mindre än utköpsklausulen på svindlande £128M!

Sudakov förlängde sitt kontrakt till Sjachtar i januari och det uppges sträcka sig över säsongen 2028.

Andra klubbar som ryktas vilja norpa åt sig Sudakovs signatur är bland annat Barcelona, Juventus, Milan, Arsenal, Manchester United och Chelsea.

Källa: Thisisanfield

🚩

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer