– Han får en att tro på sig själv

Bild till nyheten – Han får en att tro på sig själv
Caoimhin Kelleher hoppas att det självförtroende som Jürgen Klopp ingjutit i honom kan hjälpa laget att säkra fler titlar innan säsongen är över och managern lämnar klubben.

Den irländske målvakten kom till klubben sommaren 2015 och har därmed varit en del av hela Jürgen Klopps resa i Liverpool, en resa som tar slut i sommar. Det gör spelarna än mer motiverade att göra vad som krävs för att ta hem fler titlar under våren.

– Det finns den där extra procenten, man vill ge honom det farväl han förtjänar. Men redan från början av säsongen så var målet att försöka att vinna titlar, säger Kelleher enligt Liverpoolfc.com.

– Vi vet hur bra vi är som trupp, så jag tror att motivationen alltid funnits där. Vi vill bara fortsätta att göra det bra, ta det match för match och förhoppningsvis så räcker det till att ta hem titlar.

När det gäller vad han lärt sig mest av Klopp under åren tillsammans så lyfter Kelleher fram managerns förmåga att få sina spelare att bygga självförtroende.

– Han har alltid sagt att man ska tro på sig själv och sådana saker. Oavsett vad som händer, ibland gör man en sämre match eller så känner man sig inte helt hundra, så är han positiv och han ingjuter så mycket självförtroende så att jag alltid har trott på mig själv.

– Han får en att tro på sig själv hela tiden, att man är en bra spelare. 

– Självklart kommer han att vara enormt saknad. Han är den enda managern jag har haft här så det kommer att kännas lite konstigt, men det är fina minnen att blicka tillbaka på. Han har gett mig chansen här och jag har vunnit titlar 2022 och denna säsong tillsammans med honom och förhoppningsvis kan det bli några fler innan säsongen är över. 

Kelleher har gjort 22 framträdanden denna säsong och får för tillfället starta i varje match på grund av Alissons skada. Han menar att målvaktsgruppen är väldigt bra på att se till att den spelare som får chansen är redo att prestera.

– Det är väldigt bra, jag tycker att vi har en stark målvaktsgrupp i klubben. Det har alltid varit jättebra med Ali. Vi har spelat ihop i några år nu så vi känner varandra ganska bra. Han finns alltid där för att stötta mig och jag känner att hela gruppen vill stötta den som spelar.

– Ali är en av världens bästa enligt mig, en av de bästa någonsin. Jag har tränat med honom i några år nu och bara att se hur han arbetar och hur han hanterar situationer är väldigt bra för mig. 

– Att se honom på nära håll och försöka att efterlikna honom och göra vad han gör, det har varit bra för mig. Jag försöker att träna på de sakerna och se till att jag är i bra form.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer