The Athletic: Ingen fara med "Robbo" – Trents comeback dröjer

Bild till nyheten The Athletic: Ingen fara med "Robbo" – Trents comeback dröjer
Resultaten från röntgen av Andy Robertsons fot är positiva och det kan bli tal om spel redan till helgen, skriver James Pearce. För Trent Alexander-Arnold kommer väntan på en comeback att pågå ytterligare lite till.

Tidigare under dagen rapporterade vi om uppgifter att Andy Robertsons skada inte var av det allvarligare slaget. 

Nu kommer mer konkreta uppgifter från The Athletic James Pearce. Undersökningen av vänsterbacken ska vara genomförd och den visade att smällen mot vänsterfoten varken hade skadat ben eller ligament. Därmed förväntas frånvaron handla om dagar snarare än veckor.

Pearce skriver att Robertson är osäker till spel till helgens match mot Brighton, så verkar alltså finnas en chans att han inte missar några matcher överhuvudtaget. Skulle han missa söndagens match bör han vara tillbaka till torsdagens match mot Sheffield United, enligt reportern.

Trent kan vara tillbaka om två veckor

Trent Alexander-Arnold har inte spelat sedan 10 februari på grund av en knäskada. Pearce skriver att engelsmannen har ökat intensiteten i rehabiliteringen under landslagsuppehållet men tillägger att han ännu inte är redo för lagträning.

Liverpools sägs anamma en försiktig approach vad gäller Alexander-Arnolds väg till en comeback efter att han åkt på ett bakslag när han återvände i spel lite för tidigt tidigare i år. 

Målet för en comeback ska vara returmatchen mot Atalanta i Europa League 11 april eller ligamatchen mot Crystal Palace som spelas tre dagar senare. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer