Ett derby utan scousers i rött

Bild till nyheten Ett derby utan scousers i rött
Ett fullsatt Goodison Park är att vänta på söndag när Everton och Liverpool gör upp i det 225:e derbyt - men det är ett Liverpool som springer ut på planen utan en enda spelare med lokal koppling.

Sky Sports skriver att söndagens match kommer att bli den första sedan FA-cupfinalen 1986 där Liverpool inte startar med en scouser i ett derbymöte.

Steven Gerrards flytt till LA Galaxy i somras betyder att Liverpool med högsta sannolikhet inte startar med någon spelare som är född i staden. Detta har aldrig hänt i Premier League-historien och är första gången sedan de röda besegrade Everton med 3-1 på Wembley för nästintill 30 år sedan.

Den dagen hade Liverpool inte en enda engelsman på planen - något som aldrig tidigare hade skett i en finalmatch i FA-cuphistorien - även om Steve McMahon satt på bänken.

Sedan dess har klubbarna drabbat samman vid 69 tillfällen i liga- och cuper men Liverpool har alltid ställt upp med minst en spelare från regionen.

Totalt har 16 Merseyside-spelare burit Liverpool-tröjan i ett derby sedan dess: Gary Ablett, John Aldridge, Jamie Carragher, Jon Flanagan, Robbie Fowler, Steven Gerrard, Martin Kelly, Rickie Lambert, Mike Marsh, Jason McAteer, Steve McMahon, Steve McManaman, Jay Spearing, David Thompson, Stephen Warnock och Stephen Wright.

I mars 2012 stod Liverpool för det högsta antalet lokala förmågor under denna tidsperioden när fyra spelare medverkade i 3-0-vinsten över Everton på Anfield. Jamie Carragher, Steven Gerrard, Martin Kelly och Jay Spearing spelade från start.

Både Steven Gerrard och Rickie Lambert lämnade Liverpool i somras och medan Jon Flanagan fortsatt är kvar på skadelistan är det högst sannolikt att inte en enda scouser får speltid.

Endast Jordan Rossiter, 18, som fick spela 14 minuter i ligamatchen mot Arsenal, finns tillgänglig. Mittfältaren förväntas däremot inte medverka på söndag. Akademispelaren Connor Randall, som suttit på bänken i Europa League, har också sina rötter i Liverpool.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer