Sakho fast för doping

Bild till nyheten Sakho fast för doping
Mamadou Sakho har testats positivt för ett otillåtet preparat och stängs av från Liverpool tills utredningen är fastställd. Enligt rapporter ska fransmannen ha använt sig av fettförbrännande piller.

Liverpool Football Club har kommit med ett uttalande på klubbens officiella hemsida: 

''I går, fredagen den 22 april 2016, mottog vi ett formellt meddelande från UEFA där de fastslog att organisationen efterforskar ett brott på antidoping-reglerna från Mamadou Sakho.

''Spelaren kommer att behöva stå till svars till UEFA angående ärendet. Spelaren har för tillfället inte blivit avstängd men klubben har tillsammans med Sakho bestämt att han inte kommer att bli inkluderad i matchtruppen framöver medan processen går vidare.

''Fler kommentarer kommer inte att ges vid den här tidpunkten'', skriver klubben i sitt officiella uttalande

Express-journalisten Paul Joyce skriver att dopingkollen blev gjord efter Liverpools Europa League-match mot Manchester United på Old Trafford.

Sakho måste ha levererat ett svar till UEFA innan tisdag och kommer troligen att kräva ett B-prov för att fastställa ärendet.

Liverpool som klubb slipper några komplikationer från UEFA och stängs till exempel inte av från Europaspel eller blir utkastade ur Europa League.

Franska tidningen RMC Sport, samt välinformerade The Times-journalisten Tony Barrett, skriver att Sakho ska ha använt sig av fettförbrännande piller och därmed testats positivt på dopingtestet. 


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer