"Lär mig så fort jag kan"

Bild till nyheten "Lär mig så fort jag kan"
James Milner berättar om den ovana rollen som vänsterback.

Jürgen Klopp har uppenbarligen bestämt sig för att den 30-årige vicekaptenen ska spelas in på vänsterbacken och Alberto Moreno har därmed förpassats till bänken. 

"Det är väldigt annorlunda, både för- och nackdelar", konstaterar Milner i en intervju med Liverpool Echo.

"Under hela karriären har jag spelat på mittfältet eller högre upp och alltid haft andra spelare bakom mig. Man jobbar ofta i par högre upp i banan, medan man mer tillhör en enhet när man spelar vänsterback. Man måste till exempel ha koll på var mittbackarna är för att inte ligga fel i positionering och sådana saker".

Milner har varit allround och anpassningsbar ända sedan han slog igenom som proffs i Leeds United som 16-åring. Något som han menar att han har stor nytta av idag.

"Jag lär mig så snabbt jag kan och förhoppningsvis kan jag hålla nere misstagen till minimum-nivåer och på så sätt hjälpa laget."

"Jag tillhör Liverpool och om managern vill att jag ska spela vänsterback så gör jag det, om han tror att det är det bästa för laget."

"Jag har spelat mycket på vänsterkanten under karriären och föredrar hellre att spela vänsterback än högerback, så det påverkar mig inte."

Milner berättar också att han redan har lagt ner åtskilliga timmar på att studera sig själv på videos, så att han ligger i rätt positionerna. 

"Det hjälper inte att snacka med någon som har spelat där tidigare, för sättet som vår manager vill att vi ska spela på är helt annorlunda än för en vänsterback för fem år sedan. Mycket av tiden som back i det här laget går åt till att vara ytter", avrundar han.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer