– Matchen med stort M

Bild till nyheten – Matchen med stort M
Klopp inför Sevilla. – This is THE game, sa managern. Klicka för klipp och kort sammanfattning från presskonferensen.

# Liverpool har tagit med sig en stor och stark 23-mannatrupp till Sevilla och kommer inte att lämna Spanien förrän under onsdagen. Klopp vill nämligen att grabbarna ska få en god natts sömn och komma fräscha till torsdagsträningen och ladda inför Chelsea.

# Adam Lallana är på god väg, säger Klopp, men han tänker inte stressa tillbaka honom. 

– Han bankar på dörren och det är strålande.

Kort sammanfattning från presskonferensen:

Klopp

– Ju närmare man kommer slutet av gruppspelet, desto mer avgörande är matcherna. Detta är den största matchen så här långt – möta Sevilla i Sevilla.

– Ett väldigt rutinerat lag som spelar bra fotboll. Det är precis så Champions League bör vara och detta är något som vi ser fram emot.

Om Salah

– Han har uppfyllt mina förväntningar. Det är inte flax att han har gjort många mål. Jag är verkligen glad i Mo Salah och jag gillar hans mål, men vi behöver inte prata alltför mycket om honom. Jag är mer intresserad hur hans målstatistik ser ut i morgon kväll.

– Atmosfären här är välkänd, något jag har upplevt två gånger med Mainz och Dortmund, men vi är inte här för att njuta av stämningen; vi är här för att få med oss ett resultatet. Det är vårt jobb att se till att denna match inte blir så kul för hemmafansen. Det är ingen ursäkt att vi inte spelar på hemmaplan i morgon.

Om Barca och Coutinho 

(Klopp ler när han får frågan om han är intresserad av att träna Barcelona och säger att han stannar i Liverpool så länge klubben inte sparkar honom Coutinho nämns också.

– Allt prat i sommar är inget problem nu. Vi är 100 % coola, Phil är 100 % fokuserad på Liverpool. När marknaden är stängd är vi alla professionella.

– Jag är väldigt nöjd i Liverpool, precis som jag var i Dortmund. Jag har uppnått mina drömmar genom att få jobba för några av de största klubbarna i världen. Jag tänker inte på några andra klubbar, rätt och slätt.

Klavan

Ragnar Klavan tar över presskonferensen.

– De sista veckorna har varit bra och hela laget har presterat. Vi har försvarat oss bra tillsammans och varit kompakta.

– Jag kom hit för att hjälpa laget. Det är det jag har gjort i de senaste fyra matcherna. Om det fortsätter i morgon så ställer jag gladeligen upp. Men jag tar det match för match. Säger managern att jag ska fortsätta så gör jag mitt bästa för att kämpa om poängen.

Om Salah

– Salah är en strålande spelare. Men ser han inte så ofta på träning för han är så kvick! Han har varit väldigt bra. Han är en väldigt viktig spelare för oss och gör viktiga mål.

Om Sevilla och spansk fotboll

– Morgondagens match är väldigt viktig. Det är en avgörande period i gruppspelet och självklart vill vi till slutspelet. 

– Spanska lag har alltid varit väldigt tekniskt starka med tekniskt goda spelare. Så har det alltid varit på den här nivån. Det är samma med Svilla i morgon. Det är olika typer av lag i Premier League, men spansk fotboll är unik. Det är därför som de har ett av världens bästa lag.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer