Inför: Liverpool-Chelsea

Bild till nyheten Inför: Liverpool-Chelsea
Liverpool har besegrat Chelsea två gånger under Jürgen Klopps ledning – men båda i London. Dags för första hemmasegern på fem år?

# På Anfield har det alltså gått drygt fem år sedan Liverpool lyckades ta en seger mot Chelsea. Närmare bestämt den 8 maj 2012.

# Den gången var Kenny Dalglish manager och segersiffrorna skrevs till 4-1 efter mål av Jordan Henderson, Daniel Agger, Jonjo Shelvey och ett självmål av Essien.  Detta var veckan efter den hemska 1-2-förlusten i FA-cupfinalen på Wembley mot samma lag.

# Sedan dess har det blivit fyra oavgjorda och två Chelsea-segrar på Anfield. Senast Chelsea vann på Anfield var i april 2014 då Liverpool jagade ligaguld och Steven Gerrards berömda "slip". De tre senaste mötena har slutat 1-1.

# Jürgen Klopp tog sin första ligaseger som manager mot just Chelsea. Det var den 31 oktober 2015 och Jose Mourinho var manager. "The Reds" vann med 3-1 på Stamford Bridge efter mål av Coutinho (2) och Christian Benteke.

# Även förra säsongen lyckades Liverpool vinna i London, denna gång med 2-1 efter mål av Dejan Lovren och Jordan Henderson. Kaptenens skott i krysset glömmer man inte i brådrasket.

# Chelsea har haft några svaga resultat i höst. Crystal Palace tog säsongens första seger då de vann med 2-1 i mitten av oktober och för tre veckor sedan fick de rejält med stryk mot Roma borta med 3-0 i Champions League.

# Under de senaste veckorna har dock Antonio Contes manskap hittat tillbaka till formen; 1-0 mot Man United, 4-0 mot West Bromwich och 4-0 igen borta mot Qarabag i Champions League i onsdags.

# Chelsea ligger trea i tabellen, tre poäng före Liverpool.

# Liverpool-Chelsea har avspark kl 18:30 på lördag och sänds på Viasat.

Källa: liverpool.no


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer