Roma skärper säkerheten

Bild till nyheten Roma skärper säkerheten
AS Roma lovar att skärpa säkerheten för de 5000 Liverpoolfans som förväntas bege sig till den eviga staden nästa vecka.

Ett 80-tal Romasupporters attackerade Liverpoolfansen utanför Anfield strax innan avspark i tisdags kväll.

Italienska myndigheter lovar nu att försöka förhindra liknade scener utanför Olympiastadion i Rom i returen kommande onsdag:

# Fler polisen runt arenan och i centrum

# Ingen alkoholförsäljning inom en viss radie från arenan

# Listor till Liverpoolfansen om vilka platser de bör undvika i Roms centrum

# Roma har även gett Liverpool direktiv om att namnen på bortafansen ska vara tryckt på biljetterna och ska kontrolleras mot ID i vändkorsen till bortasektionen

LFC förväntas ha möten med AS Roma, den italienska polisen och något som kallas Osservatorio, en grupp som det italienska inrikesdepartementet har tillsatt för att studera våld av så kallade ultras-grupper i samband med sportarrangemang. 

Redan innan den första semifinalen mot Roma i tisdags uttrycktes viss oro, då även supporters från andra engelska klubbar flera gånger har utsatts för våld i samband med matcher mot Roma.

Liverpoolfans blev exempelvis utsatta för bakhållsangrepp från Romafans i samband med Europacupfinalen 1984 och bortafans har vi flera tillfällen blivit knivstuckna i baken och lår vid besök i Rom.

Det skedde bland annat med flera Liverpoolfans då lagen möttes i Rom 2001.

Supporters från Leeds, Middlesborugh, Man United, Tottenham och Chelsea har också blivit utsatta för våld under sina besök i Rom.

Men Romafansen attackerar inte bara engelska fans, utan även de inhemska lagens supporters och andra internationella, enligt den italienska journalisten Gabriele Marotti i en artikel i The Times.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer