Rapport: Super sub Shaqiri

Bild till nyheten Rapport: Super sub Shaqiri
Shaqiri blev tungan på vågen efter att ha hoppat in i matchen mot Manchester United. Liverpool vinner med 3-1 och här följer dagens matchrapport.

PREMATCH

Liverpool har gått som tåget i ligan och kommer senast från en viktig vinst mot Napoli i Champions League. För gästerna Manchester United har det gått lite trögare i ligan och de förlorade senast mot Valenica i CL.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool var det lag som hade ett tydligt övertag redan från start och var ett klart bättre lag i början av första halvlek. Övertaget skulle också ge utdelning och i den 24:e matchminuten lyfte Fabinho in bollen till en fri Mané som med bröstet tar ner den och kan sätta 1–0 för hemmalaget.

Ledningen blev tyvärr inte långvarig när Jessie Lingard var på påpasslig i straffområdet efter att Alisson tappat ut bollen. En boll Alisson borde kunna hålla i sin ägo.

Liverpool fortsätter vara det bättre laget efter kvitteringsmålet även om United kom in lite mer i matchen efter sitt mål. Ställningen står sig halvleken ut.

ANDRA HALVLEK

Liverpool fortsätter föra matchen men lyckas inte få utdelning i början på andra halvlek. Det som ska förändra matchbilden stavas Shaqiri som kommer in istället för Keita i den 70:e minuten och kommer att göra två mål för Liverpool. Bara kort efter att schweizaren blir inbytt tar sig Mané fram snyggt längs kanten och inspelet landar efter lite studs vid Shaqiri som i svår vinkel skjuter bollen ribba in.

Bara sju minuter senare var det dags för Shaqiri igen och denna gången med ett skott som touchar Bailly och går in i mål. Liverpool är det överlägset bästa laget i 90 minuter men idag behövdes det en liten schweizare för att matchen skulle avgöras. Resultatet innebär att Liverpool fortsatt toppar Premier League och har ännu inte förlorat i ligan.