Shaqiri solar sig i strålkastarskenet

Bild till nyheten Shaqiri solar sig i strålkastarskenet
Xherdan Shaqiri är namnet för dagen. Efter sina två baljor mot Man United är han nu uppe i fyra mål plus en assist i sina fem senaste matcher på Anfield. Se video + intervju med matchhjälten.
Schweizaren gjorde de två sista målen i 3-1-segern, även om han bara fick drygt 20 minuter på planen.

– Du förväntar dig aldrig något sånt här, men jag trodde att jag skulle kunna påverka matchen och hjälpa laget. Om det är med mål eller målgivande är det förstås bra, men i dag hade jag en väldigt bra inverkan med två mål, så det blev en perfekt dag för mig och laget, sa Shaqiri efter matchen.

Han hade bara varit på planen i 144 sekunder då han prickade in 2-1-målet bakom David de Gea.

– Jag hade studerat matchen från bänken och sett många möjligheter till att kunna påverka matchen. Vi hade många chanser och du kunde också se att vi fick mycket utrymme mellan deras lagdelar. Jag försökte att hålla mig mitt i banan och mellan deras lagdelar. Jag försökte att få bollen där och det var så jag gjorde de två målen.

27-åringen gjorde dessutom mål med både höger och vänster fot.

– Jag har definitivt gjort många snyggare än mål än dessa, men jag kan inte komma ihåg när jag gjorde mål med höger fot senast. Så det var bra.

Liverpool är nu tillbaka i ligatopp.

– Det här är en väldigt intressant säsong. Vi fortsätter och vinna och Manchester City fortsätter att vinna. Chelsea och en del andra lag är också med däruppe. Om vi klarar att fortsätta så här kommer det att bli väldigt intressant framöver. Vi vill överraska med hur länge vi kan hålla den här sviten gående. Vi vill vinna varje match. Men det viktigaste är att ta en match åt gången. Varje match är sin egen historia och vi måste ta tre poäng i alla. Vi måste jobba hårt på träning för att fortsätta i samma stil. Sedan får vi se var vi är när säsongen är över.

Shaqiri kom från Stoke för £13M i somras och har funnit sig snabbt till rätta i tröja nr 23.

– Det var den perfekta övergången för mig. Jag behövde inte ens flytta från mitt hus. Jag trivs jättebra och det syns ute på planen. Jag vill hjälpa laget och klubben till framgångar och jag vill förbättra mig själv. Det är ett perfekt ställe för mig att vara på.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer