Senaste nytt inför Wolves

Bild till nyheten Senaste nytt inför Wolves
Klopp om Mourinho, Bayern München, Wolves, titelracet och skadeläget. Klicka för video + översättning.

# Om att Jose Mourinho fått sparken

– Han är en vinnartyp, väldigt ambitiös. Han har all min respekt.

– Han har varit otroligt framgångsrik och jag kan tänka mig att de senaste månaderna inte har varit så roliga, speciellt inte för honom. Det är inte roligt när du måste möta dessa frågor varje dag, men ingen kan ta ifrån honom allt han har vunnit.

– Jag hoppas att han har det i tankarna och inte andra saker som hänt de senaste månaderna. Han är en outstanding manager.

# Om att möta Bayern München i CL

– Bra. Det var bara två klubbar jag inte ville möa. Dortmund hade varit lite tidigt och så lite Juventus. De är mina favoriter i år. De är så erfarna och deras försvar är oerhört rutinerat. Det kommer att bli svårt att besegra Juve den här säsongen. 

– Bayern blir kul för våra supporters. Jag är inte så säker på att så många Liverpudlians var på Audi Cup, men de borde åka. Det är riktigt trevligt.

– För några år sedan, när du hörde talas om Bayern München så tänkte du: "Wow, ingen chans". Men nu har vi en chans och de vet också om det.

# Om titelkampen
– Ligan avgörs inte på en enda match. Vi måste vara jämna och koncentrerade. Vi befinner oss bara i december och Tottenham ligger sex poäng efter – så det är ingen enorm klyfta. Och både vi och City ska möta dem och Chelsea med. Vi kan inte bara tänka på en rival.

# Om Wolves på fredag

– Wolves är ett spännande projekt efter vad de uträttade i Championship. De har plockat in många nya spelare och behövde lite tid, men nu är de riktigt starka. Vi måste åka dit och göra vårt allra bästa.

– De har vunnit fyra raka. Jag såg deras match mot City. Det var länge sedan, men de försvarade sig som ett lag och imponerade. Så det är ett tufft jobb som väntar oss.

– Först Wolves, sedan Newcastle, Arsenal, City... det är så det är. Spännande tider. Alltid är fint just nu, men det berorpå att grabbarna alltid är fokuserade på att göra ett specifikt jobb. 

# Om julschemat

– Vi har gjort det bra hittills men det är långt till maj. Vi måste bara fortsätta att jobba vidare. Det var fantastiskt för klubben med Napoli och Man United. Det är länge sedan det var så lätt att vara LFC-supporter.

– Jag har ingen aning vilka spelare som är tillgängliga. Man City är den 3 januari och tiden mellan Arsenal och City blir den längsta pausen sedan jag kom till England. Vi har tillräckligt med tid att förbereda oss för matchen, så förhoppningsvis kan vi använda oss av tiden. Pep tänker säkert samma sak. Vi tänker inte heller på den matchen ännu.

# Om Wolves som säsongens surprise

– Jag är inte alls överraskad. Jag såg dem i Championship förra säsongen och de imponerade. De har behållit alla sina riktigt bra spelare. Det är inte normalt efter den säsong de hade så det var riktigt coolt och sedan har de lyckats köpa in flera riktigt bra spelare. 

– De har haft lite otur där och lite tur här... Jag respekterar det och deras sätt att försöka hänga kvar i den här ligan. De försöker att göra det genom att spela fotboll.

– Men så här långt har de inte mött oss. Det kommer att bli en ny erfarenhet för dem. Vi måste vara riktigt starka, så det kommer att bli intressant. Vi måste vara redo för allt. 

# Om spelarnas attityd

– Vi är fokuserade. Jag tror vi har lärt oss att vi har ett riktigt bra fotbollslag. Efter en försäsong så krävs det alltid tid. Alla har presterat på hög nivå, annars finns det alltid någon annan riktigt bra spelare som kan överta deras position.

– Det håller spelarna på tårna. Men det är en sak. En annan sak är att vara mänsklig och som fotbollsspelare vill du vara framgångsrik och du vet vad du måste göra för att klara det.

– Det finns ingen anledning till att vi inte skulle kunna nå framgång, men de andra lagen är också fantastiskt bra. Vi ska ge allt. Spelarna vet också att klubben har gett oss möjligheten att skapa en grupp som kan bli framgångsrik.

# Om Fabinhos form

– Det handlar både om Premier League och mitt sätt att spela på. Spelarna har en del saker som de är bra på utan tänka. Sedan finns de saker som de inte är lika bra på. Tack och lov har vi flera möjligheter. Det är en helt normalt process. Det är likadant med Naby, 

– Det han gjorde i söndags var exceptionellt, men till och med Naby behöver tid. Shaq behöver tid. För en försvarare är det inte lika jobbigt eftersom vi inte är så annorlunda, men på andra områden ger vi spelarna annan slags information.

– Vi befinner oss i en bra sits. Jag pratar inte bara positivt om Fabinho. Vi har andra i truppen också som är riktigt bra och som kommer att spela i framtiden.

# Om skadeläget i truppen
– Det ser förvånansvärt bra ut (med Trent Alexander-Arnold). Wolves kommer kanske lite för tidigt. Smärtan försvinner sekund efter sekund. Så snart han är tillbaka på träningsplanen så tar vi beslut, men det ser bra ut för Trent.
– I övrigt är det ingenting.

# Om Alissons tabbe mot United

– Det där målet var absolut inget problem. Han var på julfesten och det såg bra ut. Jag visste innan att de skulle kunna hända. Han har varit suverän här långt för oss och gjort två misstag. Två misstag. Det är sånt som händer.

– Sådana tabbar händer alla målvakter i världen. Han har absolut inga problem med det och jag har absolut inga problem med det.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer