– Klopp är som en fadersfigur

Bild till nyheten – Klopp är som en fadersfigur
På fredag kväll kickar Liverpool igång julschemat med Wolves borta. – December kan vara en helt avgörande månad i kampen om ligatiteln, säger Roberto Firmino.

December är den mest hektiska månaden under PL-säsongen. För Liverpools del handlar det om sju matcher exklusive Napoli-matchen.

Så här långt har Liverpool vunnit samtliga med en imponerande målskillnad på 12-2.

Innan 2018 är till ända återstår tre tuffa holmgångar; Wolves borta på fredag kväll, samt hemmamatcherna mot Newcastle och Arsenal den 26 och 29 december.

– December är alltid en speciell månad. Det är många matcher och det är ofta en avgörande månad i kampen om ligatiteln. En väldigt viktigt månad för Liverpool, konstaterar lagets nr 9 Roberto Firmino.

Ordet "ligaguld" är det ingen i laget som snackar högt om, men det är ingen hemlighet att man vill vinna troféer.

– Det är förstås väldigt svårt att gå obesegrad genom säsongen, men vi fortsätter sviten med hjälp av hårt arbete. Vi siktar högt och vi går för titlar. Vi är en storklubb som alltid ska vara med i kampen om troféer. Om vi fortsätter att spela så bra som vi gör nu så får vi se vart det leder oss, fortsätter 27-åringen.

Firmino köptes in från Hoffenheim sommaren 2015 för £29M och har utvecklats till en nyckelspelare under Jürgen Klopp. Bobby lyfter gärna fram "entusiasm" och "ledaregenskaper" när han pratar om sin tyske boss.

– Att spela för honom är en fantastisk upplevelse. Jag älskar det, liksom resten av laget. Vi har lärt oss väldigt mycket av honom sedan han kom hit och vi blir bara bättre. Han är sådan han han visar sig i offentligheten: en fadersfigur med otrolig lidenskap, förklarar Firmino.

– Jag hoppas att vi kan uppnå något stort i den närmaste framtiden, men vi är i alla fall på gång. Det är fortfarande mycket fotboll som ska spelas, avslutar han.

Källa: Liverpoolfc.com


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer