Milner om att vinna PL

Bild till nyheten Milner om att vinna PL
James Milner har vunnit Premier League-titeln två gånger. Nu berättar han hur han ser på titelstriden och vad som är viktigast för ett framgångsrikt lag.

Milner var en del av det Manchester City-lag som vann Premier League 2012 samt 2014.

– Jag vet hur svårt det är att vinna Premier League och det är därför alla vill vinna den här ligan, säger Liverpools vicekapten till Mirror.

– Det är så speciellt när du klarar av det, eftersom att det är en sådan tuff utmaning. Du ska ta dig igenom 38 matcher och varje vecka måste du prestera och leverera till max. Det är verkligen tufft. 

Liverpool leder ligan med fyra poäng före Milners gamla klubb, Manchester City, när det kvarstår 16 matcher av säsongen.

– Att vi har detta utgångsläge visar att vi är ett bra lag, men det är fortfarande långt, långt kvar. Jag är säker på att det kommer att finnas både upp- och nergångar. 

– Det som är bra för oss är att man vill ta sig igenom första delen av säsongen, och julperioden, som alltid är en kritisk del av säsongen. Kommer du igenom julen och hänger med i toppen, då måste man ses som titelkandidater. Men vi är helt på det klara över hur svårt detta är.

Liverpool har vunnit 18 av 22 matcher i ligan hittills. Bara ett Premier League-lag i historien har vid denna tidpunkt av säsongen släppt in färre mål än de 10 mål som Liverpool har släppt in än så länge.

– De senaste åren har vi haft möjligheten att vinna mot vilket lag som helst när vi har haft vår dag, men vi har saknat stabilitet. Nu kan du se att vi blir allt mer stabila med tiden. 

– Det börjar med en bra bas. Det börjar med målvakten och de fyra backarna, även om hela laget måste delta i försvarsspelet. Detta fungerar bra i vårt lag.

– Den defensiva statistik vi har är vad som lagt grunden för denna säsong. I matcher som vi kanske inte riktigt har kommit upp i nivå så har vi ändå klarat av att vinna med 1-0 eftersom vi varit stabila defensivt. Detta är väldigt viktigt om du vill vara ett framgångsrikt lag.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer