Goda nyheter inför Crystal Palace

Bild till nyheten Goda nyheter inför Crystal Palace
Klopp med senaste nytt: Alexander-Arnold, Wijnaldum och Lallana kan bli aktuella mot Palace i morgon. Oxlade-Chamberlain närmar sig med stormsteg, men Brewster är borta resten av säsongen. Klicka för video + textsammanfattning.

# Om att polaren David Wagner fick lämna Huddersfield

– Han är okej. Jag kan säga vad jag sa till honom; att han ska vara otroligt stolt över vad han har åstadkommit där. Det är en av de finaste fotbollshistorierna de senaste 3,5 åren. 

– Jag minns vår match där och kände mig riktigt dålig efteråt... Om några år så tror jag att alla kommer att tänka väldigt positivt kring den perioden i Huddersfield.

# Om Spygate

(Debatten om Leedsmanagern Marcelo Bielsa som skickade en spion på Aston Villas träning har dominerat media den senaste tiden) 

– Varför tror du att vi har satt upp stora draperier (runt planen på Melwood)? Vi använder oss av draperier när vi tränar fasta situationer. Jag kan förstå att Bielsa söker information, men vi måste acceptera att vi inte får det.

# Om Bielsa

– Han är en outstanding coach och förebild för många. När jag kom hit kollade jag inte 51 matcher med Derby. Jag respekterar honom.

– Men man måste också respektera att man vill vara i fred de två sista träningspassen innan match. Bara några personer bör få titta på och jag tror att alla håller med om det.

# Om Robertsons nya kontrakt

– Jag har lyckats utveckla min "skotska" med honom. Inte med Kenny Dalglish dock. Jag vet inte riktigt vilket språk han pratar.

– Hans nya kontrakt är goda nyheter för Liverpool. Det är en investering för framtiden och klubben gav oss möjligheten att göra det.

# Om framtidens trupp

– Om vi lyckas hålla ihop grabbarna så kommer vi att ha en riktigt bra åldersgrupp. Vi har 17-18 spelare som bildar framtidens trupp.

# Om skadorna på Alexander-Arnold och Wijnaldum

– När det gäller Gini och Trent måste vi kolla dag för dag. Det exceptionella är att båda spelade hela matchen mot Brighton. Trent, vilken kille! Det var bara något som hände innan avspark. Att han spelade förvärrade inte skadan. 

– Han kommer att vara nära inför morgondagen.

# Om Lovren och Lallana 

– Dejan Lovren bör vara tillbaka mot Leicester. Adam Lallana tränade igår och dagen före det. 

# Om Joe Gomez

– Gomez blir allt bättre, men är inte redo. 

# Om träningslägret i Dubai

(Idag snöar det på Merseyside. Truppen drar till sol och värme efter matchen mot Palace)

– Det finns inte så mycket att säga. Vi ska återhämta oss och vila och se till att alla är i bästa form för resten av säsongen. Om du åker ur cupen kan du antingen deppa eller utnyttja tiden.

# Om att vara obesegrade hemma i 31 matcher

– Var det mot Palace (1-2-förlust april 2017) som jag kände mig så ensam? Nu är allt annorlunda. Vi är på en trevlig nivå och vi ska se till att utnyttja atmosfären.

– Jag är inte särskilt intresserad av de framsteg vi har gjort så här långt – jag är mer intresserad av de framsteg som vi måste göra framöver.

# Om Ki-Jana Hoever
(Fyller 17 år idag och kan därmed skriva proffskontrakt)

– Han fyller 17 år, så livet är härligt. Allt kommer att bli ok. Kontrakt är inget bekymmer just nu. 

# Om Oxlade-Chamberlain och Brewster

(Klopp bekräftar att Brewster är ute resten av säsongen

– Jag såg honom idag. Han springer utomhus. Han har haft en ny liten operation, men det kommer att ta tid. Han har tid och vi kommer inte att tänka på honom förrän försäsongen startar.  

– Han är på bra humör och integrerad i laget, även om han inte har kunnat visa det. Vi har inte ändrat uppfattning om honom, men vi måste vänta lite längre. 

# Om Oxlade-Chamberlain

– Alex är närmre. Nyligen pressade jag den medicinska staben med frågor. 

– När jag ser hur han springer och rör sig så ser allt väldigt bra ut. Lovande, nära att kunna återvända, men när hände det? April? Han har inte haft några bakslag och inga svullnader och nu kan han jobba med formen efter så lång tid.

–  Jag tror att vi kommer att få se honom den här säsongen.

NOTERBART: Crystal Palace manager Roy Hodgson har aldrig förlorat som gästande manager på Anfield. 

Avspark på Anfield i morgon, lördag, kl 16. Matchen visas på Viasat/Viaplay.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer