Vilka ska starta kl 21?

Bild till nyheten Vilka ska starta kl 21?
Redaktör Ehnberg känner sig segerviss inför Bayern München och hans startelva är klar som korvspad. Logga gärna in och dela med dig av dina åsikter.
Redaktörens lag

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson – Henderson (C), Keita, Wijnaldum – Salah, Firmino/Sturridge, Mané

Avbytare: Sturridge/Jones, Origi, Shaqiri, Milner, Lallana, Camacho, Mignolet

Kommentar

Vilken kväll som väntar, när två av fotbollsvärldens tungviktare drabbar samman på Anfield för första gången på 38 år!

Även om Bayern påstås vara på nedgång/i generationsväxling så är det inget snack om att det finns massor av rutin och kvalitet i laget – tillräckligt för att besegra "The Reds". 

Förutom det faktum att vi inte har spelat match på 10 dagar så handlar vår största oro om Virgil Van Dijks frånvaro, men det skulle förvåna mig storligen om det inte blir Fabinho som bildar mittlås med Matip. 

Största hotet är Robert Lewandowski och här måste huvudansvaret vila på Joel Matip, som känner till polacken väl efter åren i Schalke 04 och även lyckats hålla skyttekungen i schack. Bild nedan.

* Matip får en nyckelroll ikväll.

Jag ser gärna att vi fortsätter med 4-3-3, där Henderson och Wijnaldum tar hand om defensiven medan Keita (som äntligen börjar vakna till liv) får en offensivare roll som transportör och servitör bakom anfallstrion Salah, Firmino och Mané.

I skrivande stund vet vi inte om Firmino (förkyld) kan lira, men känslan är ändå att han kommer till start. Denna match vill brassen inte missa för allt smör i Småland.

Om inte ser jag helst att rutinerade Daniel Sturridge får chansen före Shaqiri (bäst från bänken) eller Origi.

En sista chans för Studge att skina innan kontraktet löper ut i sommar.

Ge oss en ny klassiker!

Mitt tips: 3-1. Salah 2 varav en på straff. Keita öppnar målkontot i Liverpooltröjan.

Den första åttondelsfinalen mot Bayern München har avspark på Anfield kl 21 och sänds på Viasat/Viaplay. Returen spelas i Tyskland onsdag 13 mars. 

Vilket lag vill du att Klopp ställer upp med? Logga in och kommentera.


26 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer