Rapport: Mållöst på Anfield

Bild till nyheten Rapport: Mållöst på Anfield
Liverpool mot Bayern slutade mållöst i en ganska sömnig CL-match på Anfield under tisdagen. Tyskarna var nöjda med krysset och försvarade sig väl mot Liverpool som försökte dra upp tempot.
PREMATCH

Champions League - denna fantastiska turnering drar igång igen för The Reds. Van Dijk är avstängd men en krasslig Firmino kommer till start när de tyska giganterna Bayern München besöker Anfield för att spela 8-dels final. Liverpools ses som knappa favoriter av spelbolagen men en stentuff match är att vänta. Kan Matip och Fabinho axla rollen som mittlås i Van Dijks frånvaro?

FÖRSTA HALVLEK

Matchen började med att Liverpool satte hög press på Bayerns backlinje och Neuer i målet. Den höga pressen gjorde att tyskarna inte kom någonstans med sitt anfallsspel, Liverpool vann mycket boll men skapade inga farliga lägen.

I den 13:e minuten gjorde Alisson en fin reflexräddning på en misslyckad rensning av Matip. Men i övrigt skapades inte mycket farligheter mot hemmamålet.

Det som skapades av Bayern var främst från kanterna med Gnabry och Coman som båda visade prov på speed och teknik men inget jättefarligt uppstod trots lite tveksamma ingripande från Liverpools nykomponerade backlinje. En backlinje som skyddades fantastiskt fint av kapten Henderson under hela den första halvleken.

Ju längre halvleken gick desto mer växte Liverpool in i matchen och var även det bättre laget under den andra halvan av halvleken.

Mane fick ett jätteläge i den 33:e minuten när han blev helt fri efter en retur men fick endast iväg en strumprullare som rullade utanför. Någon minut senare fick Keita ett läge men cykelsparkade utanför.

Halvleken slutar mållöst och stundtals märktes det att Van Dijk var borta men nollan hålls intakt och lite mer fart i andra mot tyskarnas tröga backlinje så kan det bli en riktigt fin kväll.

Firmino var fenomenal i länkspelet till anfallet och som nämnts ovan var Hendersons första halvlek magisk.

ANDRA HALVLEK

Inga byten gjordes i halvtid och andra halvlek började precis som den första. Med hög press från Liverpool och lite längre raka bollar för tyskarna.

Liverpool försökte dra upp tempot men det uteblev då Bayern var nöjda med 0-0 och försvarade sig bra när Klopps mannar försökte skapa något genom att öka passningstempot. Några chanser dök upp för The Reds men det blev aldrig någon riktigt kvalificerad målchans. En nick från Mane som Neuer styr ut till hörna får räknas som det farligaste som hände.

Annars var det en ganska sömning andra halvlek där Klopp och Liverpool försökte dra upp tempot men tyskarnas kompakta försvar var bra. I den 75:e minuten byttes Milner och Origi in men det hjälpte föga och Bayern kunde relativt lugnt spela av matchen och ta med sig 0-0 hem till München i returen.

Matchen slutar alltså mållöst där Liverpool kan ses som det bättre laget och skapade en del chanser men inte något riktigt farligt. Det kändes som att lagen hade för stor respekt för varandra och tillställningen blev inte så sprudlade som vi hoppats där Bayern parkerade sin tyska buss galant och i slutändan är 0-0 ett rättvist och förhållandevis bra resultat inför returen.

Positivt att ta med till matchen på Old Trafford på söndag är vårt mittfält med Henderson, Keita och Gini som var riktigt bra. Fabinho skötte sig som Van Dijks vikarie och hela backlinjen gör en fullt godkänd match på det stora hela.

Nu laddar vi batterierna för mötet i München men framförallt inför söndagens heta match mot Manchester United.