UPPDATERAD: Robbo ger upp

Bild till nyheten UPPDATERAD: Robbo ger upp
Skotske kaptenen tvingades till operation efter att ha fått tandvärk som vi tidigare rapporterat. In i det längsta hoppades ändå Andy att han skulle kunna spela matchen mot Kazakstan på torsdag, men nu har han gett upp att resa till Astana enligt Daily Record.

Andy opererades under gårdagen efter att han fått en varböld i munnen med en smärta som var outhärdlig. Supporterklubben rapporterade att vänsterbacken skulle missa EM-kvalmatchen mot Kazakstan men efter en lyckad operation hoppas Skottlands lagkapten fortfarande på spel och sett till personen Andy hoppas även Skottlands ledarstab på honom.

UPPDATERAD: På tisdagseftermiddagen rapporteras att Andy har gett upp försöken och siktar in sig på söndagskampen mot San Marino istället.

– Andy är fortsatt desperat över att kunna spela på torsdag och nu tittar vi på en lösning för att flyga hit honom till Kazakstan om det är möjligt. Det är så Andy är och det är också grunden till att han är lagkapten. Hans inställning och vilja att få representera sitt land. Säger Skottlands assisterande tränare Peter Grant.

– Han hade inte något val i söndags när truppen skulle flyga. Lufttrycket och svullnaden hade blivit ett problem för honom i luften. Därför åkte han direkt från flygplatsen i Glasgow till sjukhuset. Det var också därför vi höll flyget en stund för att se om han kunde få en akuttid.

– Jag hoppas verkligen han kommer hit men tandvärk är bland det värsta man kan ha. Men han är fortsatt inskriven i truppen. Och om detta var någon annan än just Andy Robertson hade där inte funnits någon chans till spel alls. Men nu är det just Andy och därför hoppas vi fortfarande att han kan spela. Avslutar Grant.

Skottlands tränare James McFadden håller med sin assisterande:

– Där finns fortfarande en möjlighet, men vi vet inte förrän vi fått besked om rehabiliteringstider och risker med att spela och flyga efter ett sådant ingrepp.Vi får helt enkelt vänta och se hur det går.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer