Rapport: Superb laginsats

Bild till nyheten Rapport: Superb laginsats
Det blev aldrig riktigt spännande i den andra matchen mot FC Porto. Liverpool tar en övertygande 4-1 seger på Estadio Do Dragao efter en riktigt bra laginsats. Kvällens målskyttar blev Salah, Mane, Firmino och Van Dijk
PREMATCH

Det andra mötet mellan The Reds och FC Porto spelas ikväll på Estadio do Dragao. Liverpool har som bekant med sig 2-0 från första mötet men portugiserna är ett helt annat lag på hemmaplan. Med största sannolikhet kan vi vänta oss en nervkittlande tillställning i ett regnigt Portugal.

FÖRSTA HALVLEK

Med idel viktiga matcher framöver väljer Klopp att starta med Origi, Milner och Wijnaldum istället för Firmino, Keita och Henderson. Robertson är tillbaka på vänsterbacken efter avstängningen i första mötet.

Porto rivstartade som väntat halvleken med en hög aggressiv press och redan efter en minuts spel hade man fått ett fint läge från sin högerkant men skottet seglade över Alissons stolpe.

De första 20 minuterna slet Conceiçãos grabbar hårt och Liverpool kom inte in matchen. Porto kom i anfall efter anfall men lyckades inte skapa den där riktigt heta chansen. Men The Reds mittfält med Fabinho, Milner och Gini såg vilsna ut där de två sistnämnda var direkt dåliga. Det kändes som ett mål för hemmalaget hängde i luften.

Men 0-0 stod sig till den 25:e minuten där Liverpool helt plötsligt skapade ett anfall från egentligen ingenting där bollen till sist nådde Mane som sin tur petade in 1-0 i misstänkt offside position. Domaren pratade med VAR-rummet och efter ex antal minuter pekade han mot mittpunkten och det blev nattsvart för FC porto.

Med 1-0 på bortaplan och 3-0 totalt behövde nu portugiserna göra fyra mål för att gå vidare och de sista 20 minuterna i den första halvleken såg tämligen uppgivet ut från deras sida.

Halvleken slutade 0-1 och pulsen på oss Liverpoolannhängare gick ner något men än är det inte slut.

ANDRA HALVLEK

Klopp gör ett byte i halvtid. Origi går ut och ersätts av Firmino.

Men andra halvlek blev en transportsträcka, portugiserna försökte bjuda upp till dans för sina trogna hemmasupportrar men innerst inne hade man nog redan givit upp.

Men med det sagt skulle det ändå bli en trevlig andra halvlek.

I den 65:e minuten frispelades Salah av Trent och han kom helt fri med Casillias och egyptiern gjorde inga misstag utan rullade enkelt in 2-0. I samband med målet kom ett annat glädjande besked. Joe Gomez bytte av Trent och var därmed tillbaka efter fyra månaders frånvaro.

På en hörna i den 68:e minuten gjorde Porto 1-2 efter en snygg nick av Militao.

Men i den 71:e minuten byttes Henderson in istället för Robertson och sex minuter senare slog han ett magiskt inlägg som Firmino nickade i mål.

Det tog dock inte slut där för i den 83:e minuten slog Milner en hörna som Van Dijk nickade in på nära håll och 4-1 var ett faktum.

Matchen slutar med en 4-1 seger efter en superb laginsats och med 6-1 totalt över två matcher kan vi nog konstatera att Liverpool tar sig relativt enkelt vidare till semifinal. Dagens match blev aldrig riktigt spännande då The Reds helt enkelt är numret större än FC porto.

Nu väntar en rafflande avslutning i Premier League samtidigt som man ska möta Barcelona i en Champions League semifinal med start borta på Camp Nou den 1/5.