– Det är inte över förrän den feta damen sjunger

Bild till nyheten – Det är inte över förrän den feta damen sjunger
Vi var många som somnade i vredesmod efter Man Citys derbyseger. Men hey, vad hade vi förväntat oss egentligen? Och hey, det är långt ifrån kört!

It ain´t over until the fat lady sings är en gammal sanning som aldrig varit mer sann än nu. 

Vi drömde om att Man United skulle ge oss en hjälpande hand, men City var aldrig hotat på Old Trafford. Det var som väntat oceaner i klasskillnad. 

Enda glädjeämnet är att ärkerivalerna åkte på sin sjunde förlust på nio matcher sedan Ole Gunnar Solskjaer skrev på kontraktet och ser ut att hamna utanför topp 4.

Man City har ligasegern inom räckhåll och har haft det ett bra tag, trots att vi hela tiden fortsätter att pressa genom att rada upp segrar.

Om City vinner sina tre avslutande så har de plockat 14 raka segrar och stannar på 98 poäng. En helt utomjordisk bedrift. Då är det bara att lyfta på kepsen och gratulera Pep Guardiola och hans mannar som värdiga mästare. 

Vi kan ta max 97 poäng om vi besegrar Hudds i morgon, Newcastle och Wolves i säsongsepilogen på Anfield den 12 maj. 

Satan, det där orkar man inte ens tänka på. Likafullt är det ett mycket troligt scenario.

Att det bästa laget i historien – ja, jag upplevde guldupplagorna på 70- och 80-talen, men inget mäter sig med denna årgång – slår nya fantastiska rekord och ändå snuvas på en 19:e ligatitel skulle kännas helt sjukt.

Men. Det. Är. Inte. Kört. 

Burnleys berömda vana

På söndag eftermiddag ska City möta Burnley på bortaplan. Alla förväntar sig en lätt seger, men varken motstånd eller arena är någon drömuppgift. Fråga vilken spelare som helst och svaret blir att Turf Moor är en av de tuffaste bortamatcherna på hela säsongen.

Burnley har dessutom kanonform med tre segrar och ett kryss, senast 2-2 borta mot Chelsea i måndags. 

Burnley har dessutom fått två dagar mer i vila och återhämtning än City.

Burnley har dessutom en alldeles utomordentlig tradition i att besegra regerande PL-mästare på hemmagräs: 1-0 mot Man United 2009/10, 1-0 mot Man City 2014/15, 1-0 mot Leicester 2016/17 och 3-2 mot Chelsea 2017/18.

Allt som behövs är att "The Clarets" fixar ett sketet kryss för att det plötsligt är vi som har ödet i egna händer inför två avslutande omgångarna.

Ja, ni ser ju själva. It ain´t over until...

Brendan Boys

Om det skiter sig i Burnley på söndag, så finns ännu en förtröstan när Leicester med Brendan Rodgers och Jamie Vardy gästar Etihad i den 37:e ligaronden.

Leicester är inget dåligt lag, dessutom något av Citys bogeyteam och vann hemmamötet med 2-1 på annandagen. 

Jösses... tänk om Brendan, som var så nära att göra oss till champions för fem år sedan, ger oss den där hjälpande handen.

Och skiter det sig mot Leicester så har vi ändå Brighton att hoppas på i säsongsepilogen, givet att vi då själva har besegrat Hudds och Newcastle på vägen.

"Måsarna" från den engelska sydkusten kan fortfarande vara inblandat i en strid om PL-existensen. Om inte annat så är de rejält revanschsugna efter den knappa 0-1-förlusten mot City i FA-cupsemifinalen på Wembley i början av april. 

Till er som tvekar: det kanske känns och ser kört ut – men det är inte kört.

Så länge som det finns en minsta gnutta strimma hopp är det vår förbannade plikt att fortsätta att drömma... until the fat lady sings.


17 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer