Senaste nytt inför Hudds

Bild till nyheten Senaste nytt inför Hudds
Klopp om titelracet, Salahs kändisgala, sommarens transferfönster, PFA-priser och Guardiolas uttalande. Se video + textsammanfattning här.

# Om Manchester-derbyt

– Jag ser er på första raden (skratt). Lider ni fortfarande av matchen igår, eh? 

– Det var faktiskt det resultat jag förväntade mig. United gjorde vad de kunde, men över 95 minuter så var det klart att de inte klarade av stå emot City. De hade lite otur, men de kunde inte stå emot.

– Om vi vinner de två nästa matcherna så kommer ligan att avgöras i den sista omgången. Det skulle vara väldigt speciellt. Det är vad vi försöker koncentrera oss på.

# Om Salah på Times 100-lista

– Han är tillbaka (efter galan i New York, reds anm). Att resa är inga problem nuförtiden. Det hade varit värre om hans bil hade gått sönder och han hade tvingats gå!

– Jag är väldigt stolt över vad han har uppnått. Det skrivs och sägs mycket på tv och i tidningar och de flesta gånger är det inte så smarta saker. Mo är en väldigt begåvad person och har stort inflytande i sin roll och inspirerar folk i världen. Det är inte hans huvudjobb, men det är fint att han kan ha åsikter och ge uttryck för det offentligt.

– Jag såg bilderna och att han mötte många kända personer, bland annat Tangarian (Game of Thrones, reds anm)

– Om han hade frågat kanske jag hade hängt med!

# Om Huddersfield

– Vi har haft tillräckligt med tid för att förbereda oss. Barcelona (på onsdag) har inte något att göra med fredagens match.

# Om skadeläget 

– Vi får kolla upp det idag. Lovren tränade igår, Ox likaså. Men de andra måste vi kolla upp.

# Om sommarens transferfönster

– Vi kommer inte att köpa Lorenzo Insigne. Han är en bra spelare och har ett långtidskontrakt med Napoli. Men vi kommer inte ens att försöka.

– Vi ska försöka förbättra laget som vanligt, vi ska försöka att göra det genom träning som jag anser är det bästa sättet att göra det på. Laget har god balans, men våra framtidsplaner är inget för offentligheten.

– Kommer det att bli det största transferfönstret i LFC:s historia? Nej. Men ni skulle ha blivit överraskade om jag hade svarat "ja". Vi håller alltid ögonen öppna. Vi kollar alltid. Vad som händer får vi se, men det finns inget att säga om det nu.

# Om Guardiolas uttalande

City-managern anser att både City och Liverpool förtjänar PL-bucklan

– Ja, men det kommer inte att hända. Vi ska vara med till slutet. Vi spelar inte bara för att bli mästare i slutet av säsongen. Men, det är det stora målet och vi är nära och vi har fortfarande chansen. 

– Detta är första gången, men inte den sista. Klubben och fansen har väntat länge på att det ska hända. Det är ganska förvånande med tanke på att vi var 25 poäng efter ifjol. Det är bra och det är allt jag kan säga om det. Vi ska kämpa vidare, men bara ett lag kommer att bli mästare.

– Det är tre matcher kvar och vi vill vinna dem. Om vi vinner, vinner vi. Gör vi inte det så finns det inget att ångra så länge vi har gjort vårt bästa

– Oavsett hur säsongen slutar så är detta bara ett första steg. Vi är inte färdiga, vi är ingen färdig produkt. Vi ska fortsätta och sedan får vi se.

# Om utrymme för förbättringar

– Vi har varit tillsammans i mer än 3,5 år. De är i en perfekt ålder och de har mycket potential för att förbättra sig. De är inte längre överraskade när de spelar bra eller frustrerade om de inte är lika bra.

# Om straffläggare Milner

– Han är som en maskin i sådana stunder. Han tränar på det hela tiden, men han är inte ensam om det. Mo blir bara bättre och bättre och bättre.

– Milly är erfaren, han har varit med om viktiga straffsparkar under hela karriären. Han vet att det handlar om att hålla kroppen i rätt position och använda rätt teknik. 

– Han har också missat straffar i ganska viktiga matcher, men han är som en maskin. Han slår av alla känslor och lägger bollen i mål. Som man ska göra.

# Om kvartetten i PFA Team of the Year

Van Dijk, Alexander-Arnold, Robertson och Mané 

– Det är imponerande. Bra och välförtjänt. I mina ögon hade det kunnat vara fyra, fem, sex, kanske sju spelare involverade. 

– Men det är spelarna i PL som röstar, så det är den mest ärliga tävlingen under året.

– Mo förtjänar att vara med, Gini har haft en otrolig säsong. Hendo är riktigt vass nu. Om det hade varit idag så hade han förmodligen varit med. Alla spelare förtjänar att vara med.

# Om råd till Solskajer

Norska TV2 var på plats och undrade om Klopp har några goda råd till United-managern som också kom mitt i en säsong.

– De hjälpte aldrig mig, så varför ska jag hjälpa honom? Det tar tid. Om vi inte hade haft en så intressant resa i Europa League så tror jag inte att det hade varit så mycket positivt. 

– Jag tror att United har de ekonomiska musklerna för att lösa problemen.

# Om att lita på sig själv

– Vi är här på grund av spelarna. De flyttar barriärer och de gör det otroligt bra. Det är inte viktigt vad folk tänker om mig. Om man lyssnar till folk efter en säsong så ska du sälja och köpa 15 spelare och om det finns en bra anfallare därute så måste du köpa honom.

– Du måste lita till din egen känsla och dina egna beslut. Det blir bevisat genom säsongen. Det är fortfarande ett lag med en poäng mer än oss därute just nu. Vi respekterar det och jobbar med att få bort luckan.

# Om Mignolets inställning

James Milner hyllar reservkeeperns professionalism 

– Det är inga problem att prata om det, men det är synd att behöva göra det. Vi har bara en startelva, men kvaliteten på träningarna är enorm när alla är friska.

– Jag gillar verkligen att Milly uttalade sig om Simon. Jag är säker på att han tycker att han ska vara nr 1, men han är den bästa nr 2 i PL. Han har utvecklats under de senaste året genom sin professionalism och attityd. Briljant. Jag är inte alltid i omklädningsrummet, men när Milly säger något så är det 100 procent sant. Jag är glad över att vi har sådan kvalitet.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer