Ex-Red tar över Skottland

Bild till nyheten Ex-Red tar över Skottland
Andy Robertson har fått en ny boss i landslaget.

De flesta minns förstås när Sir Kenny Dalglish tog över managerjobbet efter Roy Hodgson i januari 2011 och ansatte Steve Clarke som sin närmaste assistent.

Nu har Clarke tagit över som förbundskapten för Skottland efter Alex McLeish, som tvingades gå efter 0-3-förlusten i EM-kvalet mot Kazakstan. 

Clarke spelade en viktig roll på träningsfältet när Liverpool vann Ligacupen 2012, men efter att laget slutade på en blygsam åttonde plats förlorade Dalglish jobbet och Clarke valde att säga upp sig i sympati, vilket ledningen först sade nej till. 

Men när Brendan Rodgers anlände med sin egen stab försvann också Clarke från Anfield.

55-åringen, som själv hade en fin spelarkarriär St Mirren och Chelsea, blev manager för West Bromwich under 2012, men fick sparken 1,5 år senare. Därefter tog han över Reading, men också där miste han jobbet efter ett år. Under fyra månader var han även assisterande i Aston Villa innan han valde att ta ett friår. 

2017 gjorde han comeback som manager för Kilmarnock i skotska högstadivisionen, vilket han har gjort med stor framgång. 

Under sin första säsong hamnade "Killie" på femte plats, men denna säsong slutade laget som stark trea efter Celtic och Rangers och säkrade Europaspel. 

Steve Clarke vann båda titlarna som Årets manager i Skottland och har nu alltså befordrats till förbundskapten

– Min dörr är öppen för alla. Spelare som lagt av kan komma tillbaka. Vill de komma tillbaka måste de kontakta mig eller förbundet och säga att de är tillgängliga, för jag kommer inte att ägna en massa tid åt att övertala folk. Jag vill ha spelare som är 100 procent förpliktade till Skottland, sa Clarke när han presenterades på en presskonferens i Glasgow. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer