– Jag känner mig i fin form

Bild till nyheten – Jag känner mig i fin form
Joel Matip har varit en av vårens stora överraskningar och tagit över som mittbackspartner till Virgil van Dijk. Nu hoppas han på att få spela CL-finalen i Madrid.

27-åringen, som är född i tyska Bochum av kameruanska föräldrar, har startat 19 av de 22 senaste matcherna och vuxit ut till en bjässe bredvid Van Dijk. 

Men i början av säsongen var Matip långt ifrån en startplats, trots att också Dejan Lovren var skadad efter VM. 

Klopp valde att satsa på Joe Gomez som bildade ett effektivt mittlås med VVD fram till benbrottet mot Burnley i december.

Med Gomez ute fick Lovren en ny chans, medan Matip hade brutit nyckelbenet. Men kroaten skadade sig allvarligt i FA-cupmatchen mot Wolves och Matip fick en ny chans – och sedan dess har han spelat sin bästa fotboll sedan han hämtades in på fri transfer från Schalke för tre år sedan.

– Jag var skadedrabbat i början av säsongen och de andra grabbarna gjorde det väldigt bra ifrån sig, så det fanns ingen anledning att göra förändringar. Under den andra halvan kunde jag spela och förbättra mig och jag känner mig i fin form, säger Joel till Liverpoolfc.com

Allt talar för att Matip finns med i startelvan när Liverpool tar sig an Tottenham i CL-finalen i Madrid den 1 juni. 

– Du väntar på en sån här chans och om du kan ta den så är det ingen dålig känsla, säger han.

– Vi har haft en stor säsong och vi kan avsluta den stort. Detta är den största matchen och vi kommer att ge allt vi har. Det blir en helt annorlunda match, men vi vet att vi kan slå dem och ser fram emot det, avslutar han.

Har du förtroende för Matip som partner till VVD i finallaget eller vill du se någon annan? Logga in och kommentera.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer