Duo missar säsongsstart?

Bild till nyheten Duo missar säsongsstart?
Liverpool ser ut att få lov att klara sig utan både Mohamed Salah och Sadio Mané när säsongen drar igång igen i början av augusti.

De Afrikanska mästerskapen drar igång under fredagskvällen när Egypten ställs mot Zimbabwe. Liverpool har tre representanter med i turneringen - Naby Keita, Mohamed Salah och Sadio Mané.

Keita har gått en kamp mot klockan för att bli spelklar till mästerskapet. Salah och Mané fick bara ett par vilodagar efter Champions League-finalen innan de anslöt till sina respektive landslagstrupper. 

Efter 52 matcher under säsongen för Salah och 50 för Mané kommer de att behöva en rejäl återhämtningsperiod inför den kommande säsongen, något som kan påverka Liverpools start av säsongen.

The Mirror skriver att det bara är Napolis Kalidou Koulibaly som har fler spelminuter för klubb- och landslag sedan juni 2017 än Mohamed Salah. Egyptiern har spelat totalt 9379 minuter och Mané har spelat 9059 minuter. Siffror som tyder på att spelarna kan behöva vila. 

Finalen av de Afrikanska mästerskapen spelas 19 juli. Efter finalen är det bara 16 dagar till Community Shield och tre veckor till ligapremiären mot Norwich. Klopp har tidigare insisterat att spelarna har minst tre veckors semester. Förra sommaren tvingade han till exempel Jordan Henderson att ta semester trots att han ville återvända till Melwood.

I och med deltagandet i de Afrikanska mästerskapen är det mycket som tyder på att Liverpools stjärnduo Salah och Mané missar säsongsstarten. Hur Naby Keitas försäsong blir att se ut beror mycket på huruvida han kan spela för Guinea eller inte. Även Roberto Firmino och Alisson Becker kan få en väldigt kort försäsong innan säsongen drar igång på grund av deras medverkande i Copa America. Finalen i den turneringen spelas 7 juli.

– Oavsett vad som sker kommer Liverpool att starta säsongen utan Salah och Mané eftersom att de kommer att behöva ett par veckors vila och återhämtning. Om de inte får det skulle deras nivå falla under säsongens gång. Spelarna skulle bli mentalt och fysiskt slitna. De behöver några veckor för att förbereda sig inför en ny Premier League-säsong, säger den tidigare Arsenal- och Kamerunspelaren Lauren till Mirror.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer