​– Topp 3 vänsterbackar i världen

Bild till nyheten ​– Topp 3 vänsterbackar i världen
John Arne Riise är mäkta imponerad över Andy Robertsons prestationer under säsongen.

Andy Robertson har utvecklats till en av Jürgen Klopps viktigaste spelare och stod för hela 11 assist under den gångna säsongen.

– Jag menar att han är topp tre vänsterbackar i världen. Utan tvivel, säger John Arne Riise i samband med ett samarbete med Betsson.

Riise var själv vänsterback i Liverpool och var bland annat med i det lag som vann Champions League 2005. Norrmannen fick frågan vem han skulle valt mellan sig själv och Robertson.

– Personligen skulle jag kanske ha valt mig själv i min prime, svarar Riise.

– Det är dels för att jag gjorde fler mål. Jag var en mer målfarlig spelare än Robertson. Han är mer en assist-typ.

– Vi har båda otrolig energi, löper upp och ner. Jag tycker att Robertson är bättre defensivt än jag var. Offensivt tycker jag nog att jag var något vassare.

– Jag hade ett skott som gjorde att försvararna aldrig visste om det skulle komma ett skott eller inlägg, där hade jag en fördel. Med Robertson vet man mer att det kommer ett inlägg.

– Jag har sagt det personligen till honom att han borde skjuta mer. Han kommer till många situationer där han väljer ett inlägg trots att han har ett bra skottläge.

– Han ger sig själv en fördel om han börjar skjuta mer för då blir försvararna osäkra på vad han kommer att göra.

– Han är en av mina favoriter. Självklart eftersom att vi spelar på samma position, men också för sättet han spelar på, han ger aldrig upp. Han ger alltid hundra procent.

– Jag är ett stort fan av honom.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer