Stark startelva mot Saints

Bild till nyheten Stark startelva mot Saints
Spelarna svävar på moln och självförtroendet är superbt efter Supercup-titeln för sisådär sextio timmar sedan. Självklart ska starkast möjliga lag ställas på benen mot Southampton.
Redaktörens lag

Adrian (Lonergan) – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk (C), Robertson – Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané

Avbytare: Origi, Shaqiri, Lallana, Milner, Henderson, Gomez, Lonergan (Kelleher)

Kommentar

Det har snackats mycket om den ringa tiden till vila och återhämtning efter cuptriumfen i Istanbul. Dessutom med en lång flygresa i benen.

Men varför gnälla? 

Ska vi vara titelutmanare på allvar, så ska vi bara vinna på St Mary´s Stadium i eftermiddag.

Jag är övertygad om att Klopp har haft en plan för Southampton-matchen sedan speldatumen offentliggjordes. Det pressade tidsschemat kommer inte direkt som någon överraskning.

Därför kan man också anta att fysiologerna och "mattanten" Mona Nemmer har jobbat för högtryck de senaste dygnen för att få spelarna i bästa möjliga skick.

Frågan på allas läppar är om finalhjälten Adrián kommer till start, efter den osannolika skadan under firandet, då en supporter kom farandes med fötterna före rakt på fossingen. 

Spanjoren själv tror att han kan spela, med hjälp av smärtstillande och bandage.

Om inte, så förmodar jag veteranen Andy Lonergan tar platsen. Han blir i så fall den äldste britt att PL-debutera detta århundrade, 35 år och 302 dagar. 

Jag gillar annars Caoimhin Kelleher. Den unge irländaren är en  råtalang, men enligt rapporterna är han inte helt återställd efter handledsbrottet även om han är tillbaka i träning.

Givetvis ska Trent Alexander-Arnold starta på högerbacken igen (Joe Gomez är ingen ytterback) och Joel Matip behålla sin plats i mitten bredvid VVD.

Tysk-kameruanen har lyckats konservera den fantastiska formen från i våras.

Andy Robertson utgjorde en sällsynt blek figur i onsdags, även om han inledde med några grymma brytningar. Utbytt i den 64:e minuten och jag hoppas att det bara var en engångsföreteelse och att det inte berodde på skada eller sjukdom.

Oxlade-Chamberlain hade en skitmatch i en ovan roll som vänsterytter och fick kliva rakt in i duschen under pausvilan. Det var för övrigt "Ox" första start sedan april 2018. 

Ge honom en ny chans, säger jag. Men i favoritrollen den här gången. Han gör bäst nytta i "hålet" bakom anfallstrion. Han behöver hitta formen och det kan bara ske med förtroende och speltid.

Fabinho. Vilken sheriff! Trots kramp i förlängningen tog han sig samman och slog en av straffarna som gav oss ännu en titel. Är maratonmannen bara återställd så är han en given startman. 

Gini Wijnaldum gjorde ett klart godkänt inhopp på 56 minuter i finalen och bör också få förtroendet mot Southampton. 

Tidpunkten är också perfekt för att Klopp ska släppa fram Salah, Firmino och Mané från start för första gången den här säsongen.

Supertrion kommer att skänka oss tre poäng på St Mary´s.

Mitt tips

1-3. Mané, Firmino och Salah på straff.

Matchen visas på Viasat Sport Premium, Viasat Ultra HD och Viaplay med avspark kl 16.00. Kommentator är Anders Bjuhr.

Håller du med om laget? Logga in och dela med dig av dina åsikter.


20 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer