Går bara miste om €5M på Coutinho-affären

Bild till nyheten Går bara miste om €5M på Coutinho-affären
Brassen är som bekant klar för utlån till Bayern München. För Liverpools del betyder det att klubben "bara" förlorar 5 miljoner euro om han aldrig drar på sig Barca-tröjan igen.

Enligt tyska Bild, som normalt har örnkoll på Bayern Münchens förehavanden, betalar klubben 8,5 miljoner euro för att låna Philippe Coutinho en säsong – och inte 20 miljoner som det tidigare spekulerats om i vissa medier.

Storklubben förbinder sig också att betala 27-åringens veckolön och det är även beslutat att han ska spela i nummer 10, Arjen Robbens gamla nummer.

Om Coutinho – som även erbjöds till Liverpool, Tottenham och Arsenal innan Bayern kom in i bilden – skulle hitta tillbaka till gammal god form i Bundesliga så kan de köpa loss honom för 120 miljoner euro nästa sommar.

Liverpool FC har inga krav på procent vid en eventuell vidareförsäljning, vilket inte heller är vanligt när det gäller övergångar med etablerade världsstjärnor.

Att Coutinho inte har lyckats leverera på Camp Nou har inte heller särskilt stor betydelse . Enligt lokaltidningen Echo har Barcelona redan betalt 155 miljoner euro. 

Om summorna vid övergången januari 2018 är korrekta så ska "The Reds" ha fått 128,5 miljoner. 4,5 miljoner pund försvann i samma ögonblick som Liverpool knockade ut Barcelona i CL-semifinalen i maj – eftersom det var summan som spanjorerna skulle ha betalat om Barca vunnit bucklan i Madrid. 

De skulle även ha mottagit ytterligare fem miljoner euro när Coutinho spelat 100 matcher.

Nu stannar han på 76 matcher och 21 mål.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer