Fina insatser för klubb- och landslag

Bild till nyheten Fina insatser för klubb- och landslag
Utlånade Kamil Grabara har spikat igen målet både för Huddersfield och Polens U21-landslag under de senaste matcherna. I landslaget har han även belönats med kaptensbindeln.

I somras lånades Kamil Grabara ut till Huddersfield i The Championship. Målvakten klev in som förstaval, men hade en tuff start i den nya klubben.

På de åtta inledande omgångarna tog Huddersfield endast ett poäng och låg sist i tabellen. Nu har laget dock klättrat upp till säker mark och Grabara fortsätter att vara förstaval mellan stolparna.

I omgång tio höll han sin första nolla för klubben i 1-0-segern mot Stoke och omgången efter höll han nollan på nytt i 3-0-segern mot Hull. 

Grabara stängde även igen målet för Polen U21 i landskamperna mot Lettland och Estland. Målvaktens prestationer i ungdomslandslaget har fått folk att prata om att han borde få chansen i A-landslaget. Grabara själv spekulerar inte så mycket i huruvida han kommer att bli uttagen i seniortruppen eller ej.

– Kanske nästa år, kanske nästa landslagssamling - jag har ingen aning. Jag tänker inte så mycket på det om jag ska vara ärlig, säger han till Liverpool Echo.

– Jag är bara 20 år gammal, men jag började spela på U21-nivå när jag var 18, så det är egentligen ingen jättestor grej för mig nu.

Målvakten har nyligen fått ta över kaptensbindeln i U21-landslaget och är väl medveten om vilket ansvar det är att ha bindeln på armen.

– Jag har blivit kapten nu, så jag känner ansvar för gruppen. Jag kan inte bara tänka på mig själv, jag måste även se till gruppens bästa. 

– Det gör att det är lite annorlunda, men förhoppningsvis kan jag göra det bra.

Grabara är nu redo för att kämpa om en plats i Liverpool nästa sommar.

– Det är en stor del av att vara målvakt, att träna med duktiga spelare, men de måste även vara dina rivaler så att man pushar varandra. 

– Jag skulle kunna säga det självklara, som att vi hjälper varandra, men vi alla vet att vi kämpar för oss själva också.

– Självklart fokuserar man på sig själv, man vill vara förstavalet, något som jag vet att även de vill vara.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer