Jämför Klopp med Shankly

Bild till nyheten Jämför Klopp med Shankly
Sir Kenny Dalglish är mäkta imponerad över hur Jürgen Klopp har förändrat klubben.

Sir Kenny Dalglish har gästat podcasten "Anfield Index: The King & AI" och där fick han en fråga om vilken som är Jürgen Klopps största bedrift utöver segern i Madrid i somras.

– Jürgens största bedrift är att klubben är tillbaka och styrs som den gjorde under Shanklys tid och den efterföljande perioden där vi var så framgångsrika, säger Dalglish.

– Då var folk stolta över att vara en del av klubben och de inom klubben var stolta att dela det med supportrarna. Det var verkligen en lokal klubb. Jag tror att det är något som gått lite förlorat, men som jag nu tycker har kommit tillbaka.

– Efter att Jürgen Klom in har han varit briljant på alla sätt och det spelar ingen roll vilken typ av roll du har i Liverpool. Oavsett hur liten du tror att den är, så är det lika viktigt för honom. Han värdesätter dig lika mycket som alla andra. Han har gjort så att folk känner sig eftertraktade, vilket har fått klubben tillbaka till där den var.

– Jag tror inte att det är en tillfällighet framgången på planen har kommit heller. Så det är hans största bedrift - han har fått klubben att styras och fungera som för många år sedan.

Dalglish menar att han trodde att det skulle komma fler hinder på vägen än vad det gjort sedan tysken tog över.

– När han anställdes sa jag att det bara var att sätta på sig säkerhetsbältet, för detta kommer att bli en bergochdalbanetur. Lyckligtvis har det inte bara varit så, framgången har följt med.

– Jag tror inte att vi skulle kunna ha någon bättre person för att leda detta.

Legendaren påpekar även att stämningen på Anfield har förbättrats under de senaste åren.

– Man kan känna förändringen i atmosfären på arenan, folk njuter av att vara där. Jag tror att fler och fler känner en anknytning till klubben och att de är en del av det, vilket de bör då de är en viktig del av detta. De är där när spelarna behöver dem på planen. 

– Supportrarna kan ta åt sig mycket av äran för det som händer på planen, för när laget har behövt dem har de ställt upp.

Dalglish understryker att klubben styrs på ett sunt sätt för tillfället.

– Stödet från ägarna är också fantastiskt. Se på utvecklingen av Anfield, se på den nya träningsanläggningen som byggs i Kirkby, de är inte rädda för att spendera pengar. Det ekonomiska stödet är viktigt. Att Michael Edwards har tagit ansvar för att hitta rätt spelare och att Klopp bestämmer vilka som värvas, det har fungerat bra för alla.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer