"Hatade det kommersiella fokuset"

Bild till nyheten "Hatade det kommersiella fokuset"
Därför tackade Klopp nej till Manchester United innan han skrev på för Liverpool.

Nästa söndag möter Jürgen Klopps Liverpool Manchester United på Old Trafford. Det hade dock kunnat se annorlunda ut - Klopp ska innan han blev manager för Liverpool tackat nej till just den röda klubben från Manchester.

Robbie Fowler skriver i The Mirror om varför tysken inte ville hoppa på jobbet i Manchester.

"Jag gjorde en intervju med honom för ett par år sedan, då berättade han för mig att han hade tackat nej till ett par superrika klubbar efter Dortmund. En av dem var definitivt Manchester United och den andra troligtvis Real Madrid. Han hatade hur de bara fokuserade på det kommersiella."

"Han sa att han gillade Liverpool eftersom att de hade en balans mellan pengarna som krävdes för att nå toppen, historien i klubben samt supportrarna."

Intervjun som Fowler refererar till gjordes av Mirror inför finalen mot Real Madrid 2018.

– Jag hade diskussioner med andra klubbar, men de lät inte som fotbollsklubbar. Det pratades som marknadsföring, image, du måste signera detta och detta. Jag tänkte "Wow, det är inte sporten som jag älskar."

– Det är en del av fotbollen, men det kan inte vara första, andra, tredje eller fjärde prioritet. Först och främst, försök att förbättra sättet du spelar på, sa Jürgen Klopp då.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer