Dalglish tror på ligaguld

Bild till nyheten Dalglish tror på ligaguld
Sir Kenny Dalglish menar att Liverpools eminenta start på säsongen är för bra för att något av de resterande lagen ska kunna komma ikapp.

Liverpools fantastiska start på säsongen har gjort att många experter och annat ser striden om ligaguldet som i princip avgjord. På söndag har laget chansen att ta sin nionde raka ligaseger säsongen 2019/20 när Manchester United står för motståndet.

Just Manchester United vet dock att man inte kan ta ut någon ligatitel i förskott trots en kanonstart på säsongen. 1985 hade nämligen United inte vunnit ligan på 18 år, men de vann de tio inledande omgångarna av säsongen 1985/86 och på de 15 första omgångarna vann de hela 13 matcher, vilket fick många att tro att ligan var avgjord.

Det blev dock inget efterlängtat ligaguld, istället föll de ner till en fjärdeplats - hela 12 poäng bakom segrarna Liverpool. 

Just den säsongen var Sir Kenny Dalglishs första säsong som spelande tränare för Liverpool. I podcasten Anfield Index: The King and AI fick klubblegendaren en fråga om huruvida det finns några likheter mellan det Manchester United-lag som tappade försprånget och det Liverpool som idag har skaffat sig en ledning på åtta poäng ned till Manchester City. Det återstår trots allt 90 poäng att spela om.

– Ja, men man kan inte jämföra vårt lag nu med det lag som Manchester United hade 1985, säger Dalglish.

– Vi har vunnit de åtta första matcherna, kanske hade vi lite tur mot Sheffield United och vi fick en sen straff mot Leicester, men kvaliteten i det här laget är betydligt högre än vad Manchester United hade 1985.

– Och ja, det kan komma förluster, men jag kan inte föreställa mig att tappar så många poäng. Jag kan bara inte se det hända. 

Skotten menar att mycket beror på Jürgen Klopp och den inställning han har, ett ständigt fokus, trots de fina resultaten.

– Besluten som Jürgen tar, som oftast är kloka beslut, de blir inte tillfreds, inte arroganta, så jag kan inte se framför mig att de förlorar så många matcher.

Den fina säsongsstarten gör nu att 68-åringen tror på ligaguld för Liverpool.

– Manchester City är redan i behov av hjälp från andra om de ska komma ikapp. Även om de slår oss två gånger, så behöver de att något annat lag också slår oss, oavsett om de vinner sina resterande matcher.

– Jag tycker det är svårt att se hur det skulle kunna hända. Vi ser inte på något sett ut att vara nöjda än på Anfield. Jobbet görs alltid på samma sätt både på och utanför planen.

– I mina ögon är denna starten för bra för att någon annan ska komma ikapp. 

Källa: Liverpool.no


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer